Banović: Dobro je što prvi meč igramo kod kuće

"Mađari su za nas velika nepoznanica. Sigurno da im pripada uloga favorita, ali nemamo namjeru unaprijed da se predamo", kaže golman Čelika Zoran Banović
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2013. 10:51h

Drugu godinu zaredom fudbaleri Čelika predstavljaće crnogorski fudbal na evrosceni. Gotovo tri sedmice „crveni“ su iz dana u dan podizali formu i čekali ime rivala sa kojim će odmjeriti snage u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Voljom žrijeba, Banovića i saigrače testiraće Honved, trećeplasirana ekipa mađarskog šampionata, koja slovi za apsolutnog favorita...

Ipak, bez obzira na sve, iz nikšićkog prvoligaša obećavaju borbu do posljednjeg daha.

"Mađari su za nas velika nepoznanica. Sigurno da im pripada uloga favorita, međutim, nemamo namjeru unaprijed da se predamo. Smatram da je dobra stvar što prvi meč igramo pred svojom publikom, jer u slučaju povoljnog ishoda lakše će nam biti u revanšu. Lakih mečeva u Evropi definitivno nema. Mogli smo dobiti lakšeg protivnika, ali i znatno težeg. U svakom slučaju šta je tu je, zna se šta nam je činiti. Cijelu prošlu sezonu borili smo se za poziciju koja nam omogućava da igramo sa ekipama iz drugih zemalja. Jednostavno, ovo je za nas novo dokazivanje", rekao je Zoran Banović, golman Čelika.

Prošle godine „metalurzi“ su preskočili prvu prepreku - Borac iz Banjaluke, ali u odnosu na lani situacija je sada potpuno drugačija. Protivnik je znatno kvalitetniji, o pojačanjima se i ne govori, dok crveni dres u narednoj sezoni neće nositi Dilian Kolev, Đorđije Đikanović, Rodoljub Marjanović i Bratislav Ristić.

"Velikom borbenošću pokušaćemo da nadomjestimo odlazak standardnih prvotimaca. Hendikepirani jesmo, ali koga nema bez njega se mora i može. Vidjećemo za dva dana stvarni kvalitet našeg protivnika. Vjerujem da možemo dosta dobro odgovoriti na postavljeni zadatak. Ne treba se plašiti Honveda, ali oprez svakako mora postojati. Poseban motiv neće nam trebati. Uostalom, pokazali smo nebrojeno puta do sada da smo najbolji kad je najteže. Sa velikim nestrpljenjem iščekujemo dvomeč sa Honvedom", zaključio je Banović.

Klub slavne prošlosti

Današnji protivnik Čelika je klub sa velikom tradicijom. Osam puta bio je šampion Mađarske.

Inače, Honved je najpoznatije sportsko društvo u Budimpešti. Osnovani su pod imenom Kišpešt (po kraju grada), a 1944. dobijaju svoje današnje ime.

Najboji i najpoznati igrači koji su igrali za Honved su: Ferenc Puškaš, Šandor Kočiš, Jožef Božik i Zoltan Cibor.

Dakle, puno je slavna i uspješna prošlost. Ona dalja. Bliža baš i ne…

Galerija

Bonus video: