Barsa bez pardona prema Realu, prvenstvo je opet živo

Golovima Sančesa, Ćavija i Fabregasa Barselona preokrenula vođstvo Reala iz prvog minuta, kada je gol postigao Benzema. Na kraju: 1:3!
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2011. 23:23h

Barselona se vratila u trku za titulu nakon što je u velikom stilu, na stadionu najvećeg rivala, slavila sa 3:1 i bodovno se izjednačila sa Realom tabeli.

Real, doduše, ima utakmicu manje, vjerovatno će uskoro opet pobjeći na tri boda, ali je utisak da je Murinjov tim propustio veliku šansu. Borba za titulu opet će biti grčevita.

Real je poveo već u 27. sekundi utakmice nakon velike greške golmana Valdesa i realizacije Benzeme poslije karambola u šesnastercu. Mislilo se tada da "merengesi" putuju ka tituli, ali je Barselona kada je bilo najpotrebnije pokazala koliko je moćna.

"Real je mnogo bolje ušao u utakmicu, poveo već u prvom minutu, ali su moji fudbaleri pokazali reakciju. Titula? Sve je otvoreno, pred nama je još puno utakmica, čeka nas još jedan derbi u Barseloni", rekao je Gvardiola, a na pitanje da li će ovaj poraz psihološki ubiti Real, odgovorio:

"Ne, mislim da ćemo i dalje imati velikog rivala, kao što smo ga imali večeras i prije ove utakmice".

Negdje od 20. minuta utamice počela je katalonska tika-taka igra, Mesi je opet bio nezadrživ (veliku šansu odbranio mu je Kasiljas) i izjednačenje je visilo u vazduhu. Ipak, zicer za 2:0 imao je Real - indisponirani Kristijano Ronaldo mogao je da doda Di Mariji, odlučio se da šutira jer je i on bio u dobroj poziciji, ali lopta završila nekoliko metara pored gola.

Kazna je bila ekspresna - Mesi je u 30. minutu prošao trojicu fudbalera i spojio sa golom Sančesa, koji nije pogriješio - 1:1.

"Tužan sam, ali miran. Znali smo da nam ni pobjeda ne garantuje titulu, a da poraz ne bi bio tragedija. Moramo da zadržimo mir", rekao je Žoze Murinjo.

Realu je odgovarao i bod, ali se Barsa nije zadovoljila. Drugo poluvrijeme ličilo je na igru mačke i miša, mada je Barselona srećno povela 2:1, što joj je omogućilo da se izigra na širini Realovog stadiona.

Ćavi je, naime, u 53. minutu uhvatio volej sa 20 metara, Marselo je nespretno zakačio loptu koju Kasiljas na klizavom terenu nije mogao da stigne, iako se činilo da je ima na vrhovima prstiju. Na kraju je ispao autogol, a Real skliznuo u ponor...

Injesta i Ćavi su nakon 2:1 imali svu slobodu ovog svijeta da pokažu kakvi su majstori, Barselona je bez problema čuvala loptu i mjerkala treći gol, ali je morala još jednom da drhti.

Kristijano Ronaldo je u 65. minutu ostao sam na petercu nakon centaršuta Ćavija Alonsa, ali je ponovo promašio nemoguće!

Krenula je kontra, Dani Alveš je centrirao, a Fabregas na drugoj stativi zakucao loptu u mrežu za konačno slavlje Katalonaca u srcu Kastilje.

"Ronaldo je oprostio, Fabregas nije", tužno je napisao madridski "As", privržen Realu.

U Kataloniji je, s druge strane, počelo slavlje.

"Opet pokazali da su najbolji", naslov je portala katalonskog "Mundo Deportiva".

Barselona je zaista opet pokazala da je najbolja, iako je Real odigrao "bez najboljeg igrača" (Ronaldo kao da nije ni bio večeras u Madridu), u dva navrata nije imao sreće, a nakon oba zicera Barsi je trebao samo minut da postigne po gol.

"Ne, nismo bili perfektni, trebali smo bolje da se krećemo, da imamo bolji protok igre. Ipak, ne žalimo, odigrali smo vrlo dobru utakmicu", zaključio je Gvardiola.

Galerija

Bonus video: