Barsa bolja od Reala u Superkupu

Barsa opet dovela do ludila Madriđane i osvojila Superkup. Madriđani na kraju izgubili živce, Marselo udario Fabregasa...
0 komentar(a)
Barselona, Foto: REUTERS
Barselona, Foto: REUTERS
Ažurirano: 17.08.2011. 23:28h

Barselona je osvojila Superkup Španije i natjerala igrače Reala da se hvataju za glavu prije nego što je sezona bukvalno i počela.

Ne zbog toga što su „merengesi” izgubili prvi trofej u sezoni, već zbog načina na koji „blaugrana” dobija mečeve protiv najvećeg rivala.

U Kataloniji je bilo 3:2, moglo je da bude i sasvim drugačije, a najgore od svega za Madriđane je što su pali u samom finišu, u trenucima kada su svi na „Nou Kampu” bili spremni za produžetke. I opet je čovjek odluke bio Lionel Mesi - u 88. minutu je volej udarcem matirao Kasiljasa i donio svom timu prvu pobjedu u ovom takmičenju kada je rival bio Real.

A Real? Mnogi će da se slože da je u ova dva meča sa Barsom zaslužio mnogo više od poraza i remija, ali to i nije suviše bitno - Žozeu Murinju ostaje da do novih duela sa Barsom pronađe način da igru pretoči u rezultat. Jer, pozitivan konačan ishod je sve što je falilo Realu...

Barsa je, inače, povela nakon majstorije Inijeste, poravnao je Ronaldo (možda je bio i ofsajd) prije nego motore nije upalio čudesni Argentinac.

Tako je i gol Benzeme za 2:2 na kraju bio nebitan. Kao i crveni karton Marsela koji je divljačkim startom nasrnuo na Fabregasa nakon kojeg je umalo došlo do žestokog masovnog obračuna. Prednjačio je Murinjo koji je povukao za uho Tita Vilanovu, pomoćnika Pepa Gvardiole. Ali, ni ovaj Portugalcu nije ostao dužan...

Barselona – Real Madrid 3:2 (2:1) - prvi meč

Inijesta 15, Mesi 44, 88. – Ronaldo 20, Benzema 82.

Barselona: Valdes; Alveš, Pike, Maskerano, Abidal; Buskets (Keita), Ćavi, Inijesta; Pedro (Fabregas), Vilja (Adrijano), Mesi.

Real Madrid: Kasiljas; Ramos, Pepe, Karvaljo, Koentrao; Di Marija (Iguain), Alonso, Kedira (Marselo); Benzema, Ozil (Kaka), Ronaldo.

Bonus video: