Barsa i Mesi bez granica (video)

Gol odluke na ispunjenoj "Mestalji" postigao Leo Mesi u 75. minutu. Bio je to njegov 27. gol u Primeri ove sezone
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2011. 23:32h

Barselona će definitivno osvojiti treću uzastopnu titulu, ako je dilema uopšte i postojala - Katalonci su večeras u derbiju kola protutnjali Valensijom (1:0) i preskočili prepreku u koju su navijači Reala uzdali kao u posljednju nadu.

Zamislite motiv madridskih fudbalera u sjutrašnjem duelu protiv Malage, kada se zna da Barselona ima deset bodova više, ali i tim koji ni dva Murinja, ni dva Kristijana Ronalda, ne bi mogli da zaustave.

Igrač odluke bio je, naravno, Leo Mesi, fudbaler koji je odavno pokazao da za njega ne postoje fudbalske granice. Argentinac je u 75. minutu natrčao na loptu koju mu je gurnuo Adrijano (neočekivano se našao u timu) i šutem sa prve stative postigao nevjerovatni 27. gol u Primeri ove sezone, a 43. u svim takmičenjima. Golman Valensije Guaita uspio je samo da dotakne loptu, ali pomoći nije bilo.

Mesi i Barselona mogli su i ranije da završe utakmicu, posebno u 60. minutu, kada je najbolji svjetski fudbaler čak tri puta u istom napadu bio u prilici da postigne gol. Meč je, na kraju, odlučen u onoj fazi kada se mislilo da će Valensija uspjeti da osvoji bod.

Prije meča na “Mestalji”, najbolja utakmica viđena je u Saragosa, gdje je domaći tim sa dva gola u drugom poluvremenu prekrenuo vođstvo Atletik Bilbao i slavio sa 2:1. Posebno dirljiva scena viđena je u 56. minutu, kada je Ikečukvu Uče postigao gol i - zaplakao.

“Pobjeda sa suzama”, naslovili su španski mediji utakmicu nakon koje je Saragosa pobegla iz zone ispadanja.

Rezultati: Valensija - Barselona 0:1 (Mesi 75), Osasuna - Deportivo 0:0, Real Sosijedad - Levante 1:1 (Zurutuza 53 - Del Orno 77), Viljareal - Erkules 1:0 (Rosi 22), Saragosa - Atletik Bilbao 2:1 (Jarošik 49, Uče 56 - Ljorente 18), Hetafe - Atletiko Madrid 1:1 (Manu 3 - Eliaš 81). Utorak: Espanjol - Majorka 1:2 (1:0), Sevilja - Sporting 3:0 (2:0).

Sjutra: Real Madrid - Malaga, Almerija - Rasing.

Bonus video: