Barsa ima pravo prvenstva u otkupu ugovora Saula

Saul Niges će teško od ljeta ostati "kolćoneros"
1 komentar(a)
Saul Niges, Foto: Reuters
Saul Niges, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2016. 12:08h

Manirom Maradone ili Lea Mesija, mladi španski reprezentativac i vezista Atletika, Saul Niges promiješao je cjelokupnu sredinu i odbranu Bajerna, uz fantastičan šut kojim je savladao Manuela Nojera. Saulov gol tema je dana u svjetskim medijima, a najbogatiji klubovi već su krenuli u "lov" na heroja "kolćonerosa".

Ipak, Barselona je ta koja će odlučivati o budućoj igračkoj karijeri 21-godišnjeg Saula, uprkos podatku da ima ugovor sa Atletikom do 2020. godine.

Barselona ima pravo prvenstva otkupa ugovora, u kojem je odstupna klauzula 60 miliona eura, i samo je poptrebno da ponudi jednak iznos najveće ponude od strane drugih velikana. A u redu za Saula i prije spektatkularne igre sa Bajernom bili su Mančester junajted i Totenhem.

Katalonski gigant i drugi najbogatiji klub na svijetu, Barselona, je pravo preče kupovine Saula stekla još 2013. godine, zahvaljujući uslovima transfera Davida Vilje iz njenih redova u dres "kolćonerosa". Osim Saula, Barsa ima prava preče kupovine i u slučaju transfera defanzivca Atletika, Havija Mankilja, koji kao pozajmljen igrač nastupa za Marsej.

Saul je u 29 utakmica u Primeri ove sezone dao četiri gola i ima dvije asistencije, ali gol karijere postigao je sinoć na "Kalderonu" u pobjedi Atletika nad Bajernom (1:0).

Bonus video: