Barsa može bez Mesija, Keita presudio Hihonu

- Ne znam jesam li spasao stvar, ali znam da smo dobili. Nije bilo lako bez Mesija, ipak je on najbolji igrač na svijetu, ali pišu se tri boda - kazao je Keita.
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.03.2012. 22:40h

Bez suspendovanog Mesija, sa igračem manje, Barselona se provukla protiv Sporting Hihona na “Nou Kampu”, iako rezultat ne govori baš tako - 3:1.

Katalonci su morali da drhte sve do 79. minuta (bilo je 1:1), kada je Keita lijevom nogom briljantno gađao sa ivice šesnaesterca. Ćavi je u finišu lob udarcem samo uljepšao pobjedu.

"Ne znam jesam li spasao stvar, ali znam da smo dobili. Nije bilo lako bez Mesija, ipak je on najbolji igrač na svijetu, ali pišu se tri boda", kazao je Keita.

Barsa je sada na minus sedam u odnosu na Real, ali Madriđani sjutra protiv Espanjola imaju šansu da vrate prednost na deset.

Katalonci su se ušetali u mrežu u posljednjem minutu prvog poluvremena (gol Inijeste) i mislilo se da ih čeka lagan posao u nastavku. Ipak, čim je počeo nastavak, dva šoka za Gvardiolin tim - prvo je Pike dobio crveni karton zbog faula kao posljednji čovjek odbrane, a onda je Baral izjednačio na 1:1.

Iako sa igračem manje, Katalonci su satjerali goste uza zid, a rezultat je stigao u finišu.

Rezultati:

Hetafe - Malaga 1:3

Kastro 42 - Eliseu 57, Tulalan 82, Kacorla 90+1

Majorka - Osasuna 1:1

Nsue 71 - Kehudo 45

Rajo Valjekano - Rasing Santander 4:2

Miku 45, 65, Tamudo 68, Pici 73 - Torehon 9, Kolsa 28

Barselona - Sporting Hihon 3:1

Inijesta 42, Keita 79, Ćavi 87 - Baral 49.

Nedjelja:

Saragosa - Viljareal

Atletik Bilbao - Real Sosijedad

Granada - Valensija

Real Madrid - Espanjol

Ponedjeljak

Levante - Betis

Bonus video: