Barsa nadigrala Valensiju, Atletiko iskoristio krizu Sevilje

Stefan Savić igrao 90, a Stevan Jovetić 45 minuta u meču koji su "kolćonerosi" dobili 3:1
0 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2017. 21:49h

Valensija je još jednom došla da se nadigrava na "Kamp Nou", ali ovog puta nije mogla da šokira Barselonu.

Katalonci su slavili sa 4:2, a Lionel Mesi je sa dva gola došao do kote 40 u sezoni, osmi put zaredom. Da sve bude u znaku jubileja, ovo mu je bilo 100. put da postigne bar dva gola u dresu "blaugrane".

U centru pažnje u prvom poluvremenu je bio Elijakim Mangala.

Барселона - Валенсия 4:2. Обзор матча. Чемпионат Испании 2016/17. 28 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Štoper na pozajmici iz Mančester sitija je donio prednost "slijepim miševima" u 29. minutu, u 39. dobio žuti karton, a u 43. direktan crveni zbog faula nad Luisom Suaresom, koji je u 35. izjednačio.

Mesi je realizovao penal, a Valensija praktično već u sljedećoj akciji izjednačila iz kontre preko momka kojeg je pozajmila baš od Barselone, Munira el Hadadija.

Argentinski čarobnjak je praktično otklonio sve dileme pogotkom u 52. minutu, da bi konačni rezultat postavio Andre Gomeš u 89. na asistenciju Nejmara, 19. u sezoni.

Crna serija Sevilje je nastavljena. Tim Horhea Sampaolija je od kandidata za titulu došao u situaciju da se grčevito bori za ostanak na mjestu koje direktno vodi u Ligu šampiona.

Pet dana nakon eliminacije od Lestera iz elitnog takmičenja, tim iz Andaluzije je bio nemoćan u derbiju 28. kola Primere, jer je na gostovanju Atletiko Madridu poražen sa 3:1.

"Kolćonerosi" su dominirali i golovima Dijega Godina u 37, Antoana Grizmana u 61. iz slobodnog udarca i Kokea u 77. minutu stekli nedostižnu prednost. Hoakin Korea je u 85. pretrčao Stefana Savića i samo ublažio poraz.

Mojkovčanin je odigrao čitav meč, dok je Stevan Jovetić igrao u drugom poluvremenu i bio bez učinka.

"Ovo je možda naša i najbolja partija u sezoni. Od početka 2017. godine rastemo kao tim, imamo bolji balans u igri i sigurnije se branimo", rekao je Dijego Simeone.

Atletiko na 10 kola prije kraja ima samo dva boda manje od Sevilje, a sedam više od Viljareala i Sosijedada, koji dijele 5. i 6. mjesto.

"Sevilja ima sjajnu sezonu, dobija mnogo komplimenata. Zato nam je i ovaj trijumf slađi, jer je upisan protiv tako dobre ekipe", dodao je Simeone, čija je ekipa ostvarila tek prvi trijumf u sezoni u duelima sa nekom od prvih pet ekipa na tabeli.

Атлетико - Севилья 3:1. Обзор матча. Испания. Ла Лига 2016/2017. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Sevilja, s druge strane, ne zna za trijumf već četiri utakmice u svim takmičenjima.

U Primeri je prije poraza u Madridu remizirala sa Leganesom i Alavesom, dok je u Ligi šampiona izgubila od Lestera u revanšu osmine finala.

"Okolnosti su sada protiv nas, ali moramo da se vratimo, da se ponašamo kao ekipa. Očekivanja su bila velika, bili smo blizu vrhu u Primeri i na korak od četvrtfinala Lige šampiona... Sada je vrijeme da pokažemo kakav smo tim, da radimo bolje i jače nego do sada", istakao je Sampaoli.

Derbi Galicije je pripao Selti koja je u LA Korunji bila bolja od Deportiva - presudio je gol Jaga Aspasa u 74. minutu.

Sporting je u Hihonu poslije preokreta savladao Granadu (3:1), a golova nije bilo u duelu Leganesa i Malage.

Bonus video: