Barsa opet bolja od Reala: To se zove kompleks

Barselona slavila 2:1 preokretom u drugom poluvremenu. Fudbaleri Reala nemoćni u igri, ali moćni u udaranju protivnika. Revanš na Nou Kampu biće formalnost
52 pregleda 0 komentar(a)
Pujol, Foto: Beta/AP
Pujol, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.01.2012. 23:43h

Ponovila se priča, viđena ko zna koliko puta - fudbaleri Barselone pobijedili su i nadigrali Real, ali su Madrid napustili pretučeni do nogu, od igrački slabijih i za udaranje raspoloženijih fudbalera Reala.

Real je opet izgubio, i još na kraju dobro prošao, kako sa golovima tako i sa kartonima, jer su Pepe i Karvaljo (i ne samo oni) trebali da završe utakmicu prije vremena, samo da je sudija Munjiz Fernandez strogo poštovao pravila.

Na kraju, užasna scena kako Pepe staje kramponima na ruku Lea Mesija, koji je ležao na travi, obilježila je “el klasiko” mnogo više od Inijestinih driblinga, Ćavijevih pasova ili golova Pujola, Abidala ili Ronalda...

Deveti sudar Reala i Barselone u posljednjih godinu opet je pokazao da nema načina da “kraljevski klub” parira Kataloncima, osim da se Gvardiolin tim skloni sa terena i dopusti protivniku da se ušeta u mrežu.

Ponovila se priča iz decembarskog duela u prvenstvu, Real je opet poveo na startu (gol Ronalda, nakon kontranapada i preciznog udarca), ali bolje da nije, jer je rani minus samo razljutio Barselonu.

"Jedinstveni i nepobjedivi", naslov je katalonskog lista "El Mundo Deportivo", dok su madridski dnevnici prihvatili poraz, uz dozu ironije:

"Na kraju kao i uvijek" (As), "Murinjo, opet ništa"... (Marka).

Sitan vez Katalonaca počeo je oko 20. minuta i pravo je čudo kao Gvardiolin tim nije izjednačio do poluvremena. Sančes je pogodio prečku, Inijesta promašio zicer, Kasiljas odbranio Mesiju, a gostujući igrači nekoliko puta se “pecali” u sumnjivim ofsajdima.

Ipak, sve što je propustila u prvom, Barselona je nadoknadila u drugom poluvremenu. Real je pao naivno, iz prekida, ali i to je Barsino oružje - Pujol je proletio kroz vazduh i glavom savladao Kasiljasa.

Jedan gol bio je dovoljan Barsi pred revanš, jer je bilo vidljivo da Realu treba pravo čudo da postigne drugi. Zamalo se, doduše, “omaklo” Benzemi, koji je glavom gađao u stativu.

Zadovoljna Barselona nastavila je da dominira, ne toliko žestoko kao u prvom poluvremenu, ali je i to bilo dovoljno za drugi gol. Mesi je ubacio loptu u šesnaesterac, Abidal je lijepo primio i udarcem sponjim dijelom kopačke postigao prvi gol za Barselonu u zvaničnom meču.

Revanš četvrtfinala Kupa na “Nou Kampu” biće formalnost, kao što bi bio da je ostalo 1:1, ili da je Real kojim slučajem izjednačio na 2:2. To se zove kompleks...

Bonus video: