Barsa osmicom odgovorila na krizu, Atletiko i Savić preletjeli "San Mames"

Četiri gola postigao je Luis Suares i još tri puta asistirao - Barselona osmicom na "Riazoru" (8:0) odgovorila na krizu koja je uzdrmala temelje kluba
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2016. 20:55h

Kao da crna serija nije ni postojala, kao da je Barselona u aprilu dobila četiri, a ne izubila četiri meča. Na krizu koja je prijetila da uzdrma temelje "Nou Kampa", Katalonci su odgovorili u stilu velikog kluba - osmicom protiv Deportiva na "Riazoru".

Ekipa Luisa Enrikea slavila je sa nevjerovatnih 8:0, napokon se vratila pobjedama, ali i ubitačnoj igri. Posljednju u Primeri prije ove ostvarila je "davnog" 12. marta, kada je kod kuće sa 6:0 tukla Hetafe. Katalonci su potom remizirali u Viljarealu, pa izgubili od Reala, Sosijedada i Valensije, uz ispadanje od Atletika u Ligi šampiona.

Što je najvažnije, Katalonci su sačuvali prvo mjesto na tabeli i od titule ih dijele četiri pobjede. Moraće, međutim, da dobiju sve četiri utakmice - protiv Betisa i Granade u gostima, te Espanjola i Sporting Hihona kod kuće - ali, ko može da ih zaustavi?

A do danas, španski mediji su se pitali - mogu li više ikog da pobijede?

Barsa je prebrodila krizu jer je proradio Luis Suares - Urugvajac je postigao četiri gola na "Riazoru", namjestio još tri (Rakitiću, Mesiju i Nejmaru) i maltene sam pobijedio Depor. Pomogao mu je Leo Mesi, koji mu je dva puta perfektno asistirao. U strijelce se upisao i Bartra...

Barsi trebaju pobjede, jer konkurenti ne posustaju - Atletiko Madrid je slavio na najtežem gostovanju do kraja sezone, protiv Atletik Bilbaoa na "San Mamesu" - 1:0.

Gol odluke postigao je Fernando Tores u 39. minutu, glavom na centaršut Grizmana.

Nisu, međutim, presudili samo napadači, trebala je pomoć odbrane jer su se "kolćonerosi" grčevito branili i odbranili u finišu. Stefan Savić je odigrao cijeli meč i nastavio impresivnu seriju - sa njim u timu Atletiko još nije primio gol u Primeri, ukupno 745 minuta.

Ekipa Dijega Simeonea i dalje je povravnata sa Barselonom na vrhu, uz slabiji međusobni skor.

Real Madrid ima bod manje od vodećih, nakon sigurne pobjede nad Viljarealom - 3:0. "Žutu podmornicu" su potopili Benzema, Lukaš i Modrt

Rezultati:

Real Madrid - Viljareal 3:0

Benzema 40, Lukaš 69, Modrić 76.

Deportivo - Barselona 0:8

Luis Suares 11, 24, 47, 64, Rakitić 47, Mesi 73, Bartra 79, Nejmar 81.

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 0:1

Tores 39.

Sporting Hihon - Sevilja 2:1

Kričkovjak (autogol) 22, Lopes 90+1. - Ibora 8.

Malaga - Rajo Valjekano 1:1

Rica 90+1. - Baena 62.

Valensija - Eibar 4:0

Pako Alkaser 10, 28, 40, Kanselo 56.

Bonus video: