Barsa osvojila "Etihad", Ibra i PSŽ razbili Bajer

Katalonce ka trijumfu lansirao crveni karton Demikelisa, pa su Mesi i Dani Alveš samo potopili "građane", dok su Parižani posao odradili bez grške u Leverkuzenu
45 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2014. 22:05h

Barselona i Pari Sen Žermen su napravili brejk i sada se pitaju isključivo oni oko plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Pečat je svakako trijumf Parižana u Leverkuzenu od 4:0, a najavljeni derbi osmine finala na "Etihadu" je bio istinski derbi sve do 53. minuta kada je Martin Demikelis kao posljednji igrač odbrane faulirao Lionela Mesija, dobio crveni karton i častio protivnika penal.

Sa bijele tačke je pogodio Mesi, a očigledno je da je prvi kontakt Demikelisa sa zemljakom bio van kaznenog prostora.

Nije bio penal: Detalj kada Demikelis faulira Mesija

Kako god, od tog trenutka, Katalonci su zaigrali svoju igru kratkog pasa, počeli da pletu mrežu oko gola Džoa Harta i upisali se još jednom - strijelac je bio Danijel Alveš u sudijskoj nadoknadi za konačnih 2:0 u Mančesteru.

Taj drugi gol "blaugrane" je svakako umnogome umanjio šanse engleskog vicešampiona pred revanš, jer Barsa nije ostavila spektakularan utisak kao nekada, ali je, za razliku od domaćina, u svakom trenutku imala jasnu predstavu šta želi...

Barsi je desetak minuta prije kraja poništen čist gol Seska Fabregasa, dok su "građani" samo na momente pokazali zašto su mašinerija za golove (šanse su imali Vensan Kompani, Alvaro Negredo i Samir Nasri).

Večeras od Sitija to nije bilo dovoljno, Liga šampiona je ipak nešto drugo i niko ne poklanja ništa...

Stevan Jovetić je počeo meč na klupi, a iako je Manuel Pelegrini imao plan da ga uvede, morao je da ga mijenja nakon isključenja Demikelisa.

Tako su nakon pogotka ušli Nasri, Džoleon Leskot i Edin Džeko.

"Ovo je težak rezultat. Dok smo bili 11 na 11 imali smo šansu, ali s igračem manje teško možete da se nadmećete s ekipom koja ima toliko klase. I dalje imamo šansu da prođemo, ali realno nije velika, jer se pita Barsa", rekao je Kompani, kapiten "građana".

Pogodak Mesija za 1:0 je asu Barse ukupno 66. na 83 utakmice u Ligi šampiona i rekorder Raul Gonsales je sada na samo pet koraka dalje (71).

"Ljudi pričaju da ova Barsa nije ista kao prethodnih godina, ali valjda smo im sada poslali poruku. Ali, ovaj dvomeč i dalje nije gotovo, Siti je jak protivnik", kazao je Fabregas.

PSŽ je velika ekipa, pojkazao je to i na "Baj areni".

"Sveci" su slavili golovima Bleza Matudija, Zlatana Ibrahimovića (dva puta), te Joana Kabaja i, ako se ne desi velika senzacija u Parizu, drugu godinu zaredom će igrati u četvrtfinalu.

"Da li želimo da osvojimo Ligu šampiona? Mislim da imamo dovoljno jaku ekipu da možemo da jurimo trofej u svakom takmičenju. Ali, ne zanosimo se, jer u Evropi ima nekoliko velikih timova", istakao je vezista PSŽ-a Kabaj, koji je postigao prvi gol od kada je u januaru stigao iz Njukasla.

Pelegrini: Sudija je riješio sve

Menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini nije bio zadovoljan suđenjem nakon utakmice.

"Sudija je presudio utakmicu odlukom koja mu nije bila na mjestu. Faul je bio van kaznenog prostora. Dok smo bili brojčano izjednačeni igrali smo veoma dobro i disciplinovano. Sada smo u teškoj situaciji, ali spremićemo se za revanš", rekao je Čileanac.

Herardo Martino je, s druge strane, bio oprezan:

"Samo desetak minuta u prvom poluvremenu nismo imali kontrolu utakmice. Nema stajanja, još nismo uradili ništa, ima još puno do ostvarenja ciljeva. Moja ekipa može da odigra loše, to joj dozvoljavam, ali nikada ne smije da uđe u utakmicu opušteno".

Galerija

Bonus video: