Barsa strahovala sve do 75. minuta

Ipak, predigra za duele sa Realom u Kupu kralja je napravljena, finiš je pripao timu Pepa Gvardiole, pa je sada razlika u odnosu na Real opet pet bodova
0 komentar(a)
Barsa, Foto: REUTERS
Barsa, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.01.2012. 23:11h

Barselona je morala da odgovori Realu i da spasava ono što još može da se spase u Primeri, ali ni duel sa Betisom nije bio tako lagan kako govori konačan rezultat (4:2).

Barsa je, naime, već nakon 12 minuta imala dva gola prednosti (strijelci Ćavi i Mesi), a onda je dozvolila da već do 52. Betis ima remi u džepu.

Ipak, predigra za duele sa Realom u Kupu kralja je napravljena, finiš je pripao timu Pepa Gvardiole, pa je sada razlika u odnosu na Real opet pet bodova.

Spasioci "blaugrane" su bili Aleksis Sančes i Mesi koji je postavio konačan rezultat sa bijele tačke.

"Nije bilo lako, ali zanimala su nas samo tri boda. Očekuju nas teške utakmice u narednom periodu i u njima moramo da budemo mnogo bolji nego protiv Betisa", rekao je Gvardiola.

A da Barsa baš i nije u top formi pokazuje i podatak da je protiv tima iz Sevilje najzad primila gol na "Nou Kampu" - prvi put još od aprila prošle godine kada je mrežu zatresla Almerija.

"I to je moralo da se desi. Ipak, ne opterećujemo se rekordima. Okrenuti smo narednim utakmicama", kazao je Gvardiola.

Atletiko Madrid je lako izašao na kraj sa Viljarealom (3:0) u utakmici koja će se pamtiti po povratku Dijega Simeonea na „Kalderon”, dok je Atletik Bilbao počistio Levante sa 3:0.

Malaga je opet posustala - ovog puta na gostovanju u Hihonu (2:1).

Bonus video: