Barsa već slavi

Željeli smo ostanemo u dobrom ritmu nakon plasmana u finale Lige šampiona i u tome smo uspjeli. Imali smo kontrolu nad utakmicom, jer su u suštini bila najvažnija tri boda - rekao je Brazilac Danijel Alveš
0 komentar(a)
Barselona, Foto: REUTERS
Barselona, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.05.2011. 20:32h

Novi šampion Španije je već praktično promovisan, iako Barseloni nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Espanjola treba još makar remi iz posljednja tri kola pa da i matematički odbrani titulu.

„Blau-grana” je savladala Espanjol sa 2:0, strijelci su bili Andres Inijesta i Đerar Pike što je bilo sasvim dovoljno za protivnika koji nije imao šansi na „Nou Kampu”.

- Željeli smo ostanemo u dobrom ritmu nakon plasmana u finale Lige šampiona i u tome smo uspjeli. Imali smo kontrolu nad utakmicom, jer su u suštini bila najvažnija tri boda - rekao je Brazilac Danijel Alveš.

Barsa će vjerovatno već u srijedu da proslavi 21. titulu u istoriji. Tim Pepa Gvardiole gostuje Levanteu i teško je očekivati da ekipa iz Valensije može da pokvari slavlje Kataloncima.

- Idemo u Valensiju da prigrabimo pehar, važno je da titula bude što više - našalio se Inijesta.

Gvardiola je odmorio samo Karlesa Pujola, a mjesto u timu je imao i povratnik Erik Abidal - Francuz je ušao u 70. minutu umjesto mladog Andreua Fontasa.

Viljareal je igrao bez golova protiv Majorke u gostima, dok je Osasuna u možda ključnom meču za opstanak pobijedila Saragosu na "La Romaredi".

Rezultati

Barselona - Espanjol 2:0

Inijesta 29, Pike 48.

Majorka - Viljareal 0:0

Saragosa - Osasuna 1:3

Lafita 15 - Kamunjas 62, Serhio 70, Sola 81.

Juče

Sevilja - Real Madrid 2:6

Atletik Bilbao - Levante 3:2

Hetafe - Almerija 2:0

Sporting Hihon - Deportivo 2:2

Valensija - Real Sosijedad 3:0

Atletiko Madrid - Malaga 0:3

Bonus video: