Barsa vratila šest bodova prednosti, Mesi pogađao stative i promašio penal

Mesi promašio penal u pobjedi Barselone nad Deportivom 4:0
57 pregleda 1 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2017. 21:55h

Barselona je vratila šest bodova prednosti nad najbližim rivalom, Atletikom, pošto je na Nou kampu nadigrala Deportivo (4:0).

Pobjeda je trebala da bude i ubjedljivija, ali je sudija poništio gol Luisu Suaresu u nadoknadi prvog poluvremena, iako je lopta prešla gol liniju.

I Mesi se nije upisao u strijelce, iako je čak šutirao i penal u 70. minutu, ali neuspješno. Sjajno mu je dobranio golman Martines poslije ispravno dosuđenog penala nad Luisom Suaresom.

Argentinac je čak tri puta pogodio okvir gola - ukupno ove sezone čak 14 njegovih šuteva zaustavile su prečka ili stativa.

Imao je Espanjol sve na Kanarskim ostrvima - vođstvo od 2:0 u 80. minutu, a onda je u posljednjih 15 uspio da sačuva bod samo zhavljujući Džonatanu Vieri, koji nije realizovao penal u petom minutu nadoknade.

Espanjol je do poluvremena vodio sa 2:0 golovima Morena, ali je u 80. minutu domaćin smanjio a u 89. minutu uspio i da izjednači za, ispostaviće se, krajnjih 2:2. Las Palmas je ostao prikovan za dno tabele sa 11 bodova, a Espanjol je sa 17 na pet iznad zone ispadanja.

Urugvajac Kristijan Stuani je golom već u petom minutu postavio konačnih 1:0 u utakmici Đirona - Hetafe. To je za 31-godišnjeg Urugvjca čak deveti pogodak ove sezone.

Đirona se nalazi na sedmom mjestu 23 boda. Hetafe je sakupio 20.

A Viljareal je iskoristio suspenziju Aspasa da osvoji cijeli plijen u Vigu. Selti je na njenom terenu presudio Pablo Fornals, sjajnim golom glavom na dodavanje Karlosa Bake.

Viljareal je ovom pobjedom preuzeo od Đirone šestu poziciju u zoni kvalifikacija za Ligu Evrope sa 24 boda, dok Selta ima 18.

Rezultati:

Đirona - Hetafe 1:0 (Stuani 5)

Selta - Viljareal 0:1 (Fornals 34)

Las Palmas - Espanjol 2:2 (Remi 80, Kaleri 89 - Moreno 19, 41)

Barselona - Deportivo 4:0 (Luis Suares 29, 47, Paulinjo 41, 75)

Utakmica Leganes - Real Madrid odložena je, pošto su juče "merengesi" odbranili titulu svjetskog klupskog prvaka.

Bonus video: