Barsa za tri sekunde i iz jedine šanse dobila šta je htjela u Maradoninom gradu

Prvi meč u istoriji dva kluba koje povezuje jedan od najboljih fudbalera svih vremena završen je bez pobjednika - 1:1
2492 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Barselone slave gol u Napulju, Foto: AP
Fudbaleri Barselone slave gol u Napulju, Foto: AP

Barselona ima dobar rezultat pred revanš na Nou kampu, iako je Leo Mesi prespavao debi na Maradoninom terenu, ali prvi dvoboj sa Napolijem nije riješen.

Prvi meč u istoriji dva kluba koje povezuje jedan od najboljih fudbalera svih vremena završen je bez pobjednika - 1:1.

Skoro 60 minuta Napoli se bez većih problema borio sa dosadnom dominacijom rivala, da bi samo jedna prava akcija u Barsinom stilu i jedna sitna greška u defanzivnoj postavci promijenila i rezultat na San Paolu i očekivanja u drugoj utakmici.

Ipak, gol koji je postigao Dris Mertens, ali i dvije velike šanse - Insinjea i Kaljehona, te činjenica da su gosti stvorili samo jednu priliku za 90 minuta govore da je pred Kataloncima izazov na domaćem terenu.

Napoli je u 30. minnutu poveo, nakon što je Zjelinski pronašao Mertensa na ivici šesnaesterca, a Belgijanac imao vremena da se namjesti i plasira loptu iza Ter Štegenovih leđa.

Igrači Barselone su i do tada, a i do kraja meča, držala loptu, kombinovali i tražili "rupu", ali nisu uradili mnogo da pronađu rješenje za odbrambeni blok, u nedostatku klasičnog napadača, koji bi donio dubinu u igri, razvukao linije protivničkog tima... Mesi je bio zatvoren i bezopasan, a i prilično rezervisan, bez konkretnog učinka i malo ambicija da uradi nešto više.

Ipak, iz ogromnog posjeda je morala da se stvori bar jedna šansa - to se dogodilo u 57. minutu.

Buskets je dao prvu pravu loptu ispred sebe, Semedo umakao Mariju Ruiju, a Grizmanu ostalo da sa 7-8 metara pogodi cilj - za tri sekunde je Barsa uradila ono što nije mogla 60-ak minuta, a kasnije i do kraja meča.

Na drugoj strani, Napoli je sa minimalnim posjedom lopte stvorio još dvije šanse, ali je Ter Štegen bio siguran, prvo nakon udarca Insinjea, a posebno kod akcije u kojoj je Kaljehon imao situaciju jedan na jedan sa njim.

Mirna utakmica imala je uzbudljiv kraj u 89. minutu, kada je Arturo Vidal, bivši igrač Juventusa, dobio dva žuta kartona, zbog starta, pa sukoba sa Mariom Ruijem.

Revanš se igra 18. marta.

Bonus video: