Barselona caruje na Pirinejima

8 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2015. 22:22h

Barselona caruje u Španiji! "Blaugrana" je dobila madridskog Reala u "el klasiku" i napravila ogroman korak ka titulu u Pirmeri, pošto sada "kraljevski klub" zaostaje velika četiri boda. Velika, jer Barselona Luisa Enrikea igra na način kojem je aplaudirao i trener koji je sinonim za uspjeh katalonskog giganta, Pep Gvardiola.

Real je imao inicijativu, ali je nevjerovatno brzi trojac u napadu Katalonaca to znao da iskoristi da kontranapadom na muke stavlja Ikera Kasiljasa.

Barsa je povela golom Matjea, koji je nakon prekida Mesija bio najviši i glavom je zakucao loptu pored Kasiljasa u 19. minutu. Real je odgovorio 12 minuta kasnije, kada je raspoloženi Karim Benzema asisatirao Kristijanu Ronaldu. Ipak, Luis Suares je u 56. minutu bio sam na polovini Reala, a onda je pokazao zašto je prethodne sezone podijelio "Zlatnu kopačku" sa Kristijanom Ronaldom - Urugvajac je u punom trku uspio da prihvati pas Alveša sa svoje polovine i između dvojice gostujućih defanzivaca razornim udarcem riješi jedan od najvećih derbija svjetskog fudbala.

Sevilja je ponovo na "Madrigalu" dokazala da je bolja ekipa od Viljareala. Iako su bukmejkeri domaćinu dali ulogu favorita, Andalužani su u samo deset dana i treći put potopili "žutu podmornicu". Viljereal je platio danak manjem broju kvalitetnih igrača od Sevilje, koja je sjajnim izdanjima u Evropi ali i basnoslovnim prodajama svojih vedeta imala novca da sastavi tim kadar da se bori za Ligu šampiona. Sevilja sada zaostaje samo četiri boda za Atletikom, koji drži posljednje mjesto na tabeli koje vodi u evropsku elitu.

Sa druge strane Viljeral je ispao iz borbe za Ligu šampiona.

U prvom duelu dana Deportivo je pred svojom publikom odigrao bez golova sa Espanjolom, a prava kanonada viđena je na "Anoeti". I golova i crvenih kartona i to čak tri za goste iz Kordobe.

Gosti su već u 6. minutu ostali bez Pantića, ali su ipak poveli šest minuta kasnije. Ipak, Sosijedad je brzo anulirao prednost da bi sredinom nastavka došao do preokreta. Konačnih 3:1 Sosijedad je postavio u drugom minutu nadoknade.

Rezultati:

Barselona - Real Madrid 2:1

(Matje 19, Suares 56 - Kristijano Ronaldo 31)

Real Sosijedad - Kordoba 3:1

(Agireče 33, Kastro 75, Finbogason 90+2 - Andone 12)

Viljareal - Sevilja 0:2

(Koke 49, Vitolo 65)

Deportivo - Espanjol 0:0

Bonus video: