Barselona i Nejmar: Trostruka partija šaha

Nejmar, takođe, mjeri svaki svoj korak, što do sada nije radio. Tražio je od kluba da ga proda još prije Kopa Amerike, ali nije moglo da se sve završi tako brzo
3520 pregleda 2 komentar(a)
Nejmar, Foto: Marca
Nejmar, Foto: Marca

Nejmar je ultimativno zatražio da ide iz Pari Sen Žermena, francuski klub mu je otvorio vrata, Barselona je pokazala spremnost da ga vrati, ali saga je tek počela - i neizvjesno je u kojem pravcu može da ide.

Španska “Marka” je namjeru katalonskog kluba da vrati igrača kojeg je prije dva ljeta preodala za rekordnih 222 miliona eura, nazvala “trostrukom partijom šaha”.

“Svaki potez mora da se isplanira do najsitnijih detalja. Velike komplikacije nastaju čak i u onim prvim, najjednostavnijim potezima. Kada se čini da napreduju, stvari zapravo nazaduju. Kada se misli da se Barsa približava Nejmaru, događa se nešto što figure vraća nekoliko koraka unazad”, piše “Marka”.

Stvari su jasne, ali samo na prvi pogled.

PSŽ želi da proda Nejmara, jer su u Parizu procijenili da nije neophodan za nastavak velikog projekta, da je Kilijan Mpabe mnogo vrijednija “imovina”. Barsa, takođe, želi da vrati Nejmara, a i sam Brazilac želi ponovo da zaigra na “Nou Kampu”.

No, nakon početnih, prilično jasnih detalja, tek nastaju komplikacije. PSŽ bi rado prodao Nejmara, ali bilo kome drugom osim Barseloni - zbog velikih nesuglasica koje traju između dva kluba još od vremena čuvenog transfera, ali i legendarnog dvomeča u četvrtfinalu Lige šampiona, kada su Katalonci u revanšu, uz pomoć sudija, nadoknadili četiri gola zaostatka iz prvog meča u Parizu.

Nejmar, takođe, mjeri svaki svoj korak, što do sada nije radio. Tražio je od kluba da ga proda još prije Kopa Amerike, ali nije moglo da se sve završi tako brzo.

Da bi se olakšala cijela transakcija, neki igrači će vjerovatno morati da idu u suprotnom smjeru. No, mnogo je pitanja na koje nema odgovora. Koji su to igrači? Da li bi oni pristali da pređu u PSŽ? Da li bi oni bili dio istog posla, ili pojedinačnih transakcija? Šta će uraditi Barsa kako bi uskladila povratak Brazilca? Da li će Dembele htjeti da se pomjeri? Šta je sa Kutinjom? Da li i drugi timovi žele Nejmara? Mnogo pitanja tek traži odgovore. Ostalo je još 40 dana ljeta...

Bonus video: