Barselona kroz dramu do tri boda u Valensiji

Dva minuta je iznosio sudijski dodatak na Mestalji, a u "nadoknadi nadoknade" Katalonci su napokon uspjeli da sruše rivala sa Mediterana, koji ih je prošle sezone koštao čak pet bodova, pobijedio ih na Nou Kampu i umalo ih zaustavio na putu ka tituli
1 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2016. 16:36h

Golom Mesija iz penala u četvrtom minutu sudijske nadoknade Barselona je osvojila bodove u Valensiji (3:2) i preuzela prvo mjesto na tabeli, uoči sjutrašnjih mečeva Reala i Atletika.

Dva minuta je iznosio sudijski dodatak na Mestalji, a u "nadoknadi nadoknade" Katalonci su napokon uspjeli da sruše rivala sa Mediterana, koji ih je prošle sezone koštao čak pet bodova, pobijedio ih na Nou Kampu i umalo ih zaustavio na putu ka tituli.

Ekipa Luisa Enrikea na putu do pobjede morala je da se suoči sa povredom Inijeste na početku utakmice (sumnja se da su stradali ligamenti koljena), kao i sa preokretom Valensije u samo četiri minuta nastavka - El Hadadi i Rodrigo poništli su gol Mesija, postignut nakon ofsajsa Suaresa, u uvodu utakmice.

Barselona je, međutim, vjerovala i pored minusa, Suares je u 62. minutu nakon kornera izjednačio na 2:2, a Mesi u posljednjim sekundama realizovao penal koji je izborio Suares.

"Loša vijest je povreda Inijeste, a dobra je karakter ekipe koja je tražila pobjedu do posljednje sekunde", bio je prvi komentar Enrikea nakon utakmice.

Ranije danas Espanjol i Eibar odigrali su 3:3 u dramatičnom meču u Barseloni.

Atletiko sjutra u jednom od derbija kola gostuje Sevilji, dok Real dočekuje Atletik Bilbao.

Bonus video: