Barselona lako do četvrtfinala, Atletiko bez problema, Betis jedva

Četvrtfinalni parovi su Saragosa - Sevilja, Real Madrid - Valensija, Atletiko Madrid - Betis i Barselona - Malaga.
55 pregleda 0 komentar(a)
David Vilja, Foto: Beta AP
David Vilja, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.01.2013. 23:16h

Barselona je očekivano u četvrtfinalu španskog Kupa kralja, pošto je večeras kod kuće, u revanšu osmine finala, deklasirala drugoligaša Kordobu 5:0.

Prvi meč u gostima Katalonci su dobili sa 2:0, pa su večeras istrčali u kombinovanom sastavu. Iako je izostalo nekoliko standardnih prvotimaca, među njima i Lionel Mesi, gosti na "Nou Kampu" nijesu imali šta da traže.

U startnu postavu vratio se David Vilja sa dva pogotka, u 21. i 26. minutu, a ostale su postigli Tijago Alkantara u 17. i Aleksis Sančes u 55. i 85. minutu.

Trener Tito Vilanova bio je odsutan zbog kontrolnih ljekarskih pregleda u Njujorku.

Barseloni u naredne dvije nedjelje predstoje tri utakmice protiv Malage, prvenstvena za vikend, a potom dvije u četvrtfinalu kupa.

Atletiko je, takođe, prošao dalje, pošto je večeras u gostima protiv Hetafea igrao bez golova 0:0. Madriđani su prošli dalje nakon što su prvi meč kod kuće dobili rezultatom 3:0.

Betis je teškom mukom prošao dalje. Nakon remija u prvom meču (1:1) Andalužani su tek u finišu srušili otpor drugoligaša Las Palmasa golom Kastra u 85. minutu.

Plasman u četvrtfinale juče su izborili Real Madrid, Sevilja i Saragosa, a u utorak Malaga i Valensija.

Četvrtfinalni parovi su Saragosa - Sevilja, Real Madrid - Valensija, Atletiko Madrid - Betis i Barselona - Malaga.

Prvi mečevi na programu su 16. januara, a revanši 23. januara.

Ramosu pet utakmica neigranja zbog vrijeđanja sudije

Defanzivac madridskog Reala Serhio Ramos kažnjen je sa pet utakmica neigranja zbog nesportskog ponašanja na revanš utakmici osmine finala Kupa kralja protiv Selte (4:0).

Disciplinska komisija Španske fudbalske federacije suspendovala je Ramosa jednu utakmicu zbog parnih kartona na tom meču, a dodatno sa još četiri zbog vrijeđanja sudije nakon isključenja.

Reprezentativac Španije je opsovao sudiju, pa će propustiti četvrtfinalne mečeve Kupa kralja protiv Valensije, kao i tri prvenstvena susreta.

Bonus video: