Barselona sanja treću „tripletu”

Barsa je jedini evropski tim koji je dva puta osvajao Ligu šampiona, prvenstvo i Kup u jednoj sezoni - 2009. i 2015. godine
641 pregleda 0 komentar(a)
Mogu li sve da osvoje: Leo Mesi i Đordi Alba, Foto: ALBERT GEA
Mogu li sve da osvoje: Leo Mesi i Đordi Alba, Foto: ALBERT GEA

Barselona želi “tripletu” - treću u posljednjoj deceniji.

Katalonski gigant postao je 2015. godine prvi evropski klub koji je dva puta u jednoj sezoni osvojio tri velika trofeja - Ligu šampiona, prvenstvo i nacionalni Kup.

Prvi je to uradio Pep Gvardiola 2009, šest godina kasnije isto je uspjelo Luisu Enrikeu na klupi. Može li Ernesto Valverde da krene njihovim stopama, čime bi Barsa dodatno pomjerila granice.

Ovakvi afiniteti javili su se navijačima Katalonaca prije dvije noći, nakon fenomenalne pobjede nad Seviljom u revanšu četvrtfinala Kupa kralja. Na neugodan poraz od 2:0 u Andaluziji, Mesi i društvo odgovorili su sa stilom - slavili su sa 6:1, u meču u kojem su pokazali svu napadačku raskoš.

Šesti gol na meču, nakon akcije u kojoj su učestvovala petorica igrača, dvojica odigrala dupli pas, a još dvojica proslijedila loptu petom, krasiće mnoge TV špice.

Barsa je, dakle, u polufinalu Kupa - na dva koraka do trofeja, koji bi bio peti zaredom u tom takmičenju.

“Akcije” Valverdeovog tima odlično se kotiraju i u prvenstvu - od početka sezone Barselona kontroliše trku, a nakon 21, od 38 kola, ima pet bodova više od drugoplasiranog Atletika, deset više od najvećeg rivala, Reala. Barsa je ubjedljivo najveći favorit da osvoji Primeru: bila bi to četvrta titula u posljednjih pet sezona.

Ostaje omiljeno takmičenje Lea Mesija, Liga šampiona, u kojem Katalonci očajnički žele prvi trofej od 2015. Prošle sezone su volšebno eliminisani od Rome u 1/4 finalu, sezonu ranije od Juventusa, 2016. od Atletika...

Napadački repertoar Mesija, Suaresa, Dembelea, Kutinja i ostalih

majstora nagovještavaju da bi Katalonci ove sezone mogli da idu do kraja, i u Evropi.

Bonus video: