Barsi bod u Valensiji, Realu u Santanderu

Portugalski trener se nakon godinu i dva mjeseca angažmana u Madridu našao u situaciji koja može da se opiše kao krizna
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.09.2011. 20:33h

Barselona je osvojila samo bod na "Mestalji", a Valensija pokazala da nije uzalud bila lider - derbi 4. kola Primere završen je bez pobjednika (2:2).

Katalonci tako nisu uspjeli da iskoriste kiks Reala u Santanderu (0:0) i odlijepe se velikom rivali na tri boda. Nešto sporiji start najboljih španskih klubova mogao bi da iskoristi Betis, koji će večeras ostati sam na vrhu tabele ako pobijedi Saragosu.

Mesi i društvo mogu na kraju da budu i zadovoljni bodom, pošto je Valensija dva puta vodila (autogol Abidala i Ernandeza), a stvar je spašavao Fabregas 13 minuta prije kraja. Četa Pepoa Gvardiole u finišu je mogla i do pobjede, šanse su imali Vilja i Mesi, ali ne bi bilo zasluženo - Valensija je protiv najboljeg svjetskog tima pružila partiju dostojnu lidera.

A samo dan nakon što je madridski "As" objavio da se u svlačionici Reala digla pobuna - i to protiv Žozea Murinja - madridski klub odigrao je 0:0 u Santanderu, tri dana pošto je izgubio od Levantea u Valensiji.

Portugalski trener tako se nakon godinu i dva mjeseca angažmana u Madridu našao u situaciji koja može da se opiše kao krizna. Španski mediji kažu da mu pozicija još nije ugrožena, djelimično i zahvaljujući Barseloni (remiji u San Sebastijanu i Valensiji) ali je situacija daleko od idealne.

Pobuna se navodno digla zbog toga što je svu krivicu za poraz od Levantea Murinjo svalio da leđa Kedire, igrača koji je dobio crveni karton tokom prvog poluvremena tog meča. Fudbaleri su stali na stranu saigrača, a ne trenera, i nastao je "bunt"...

A onda se na sve nadovezao kiks u Santanderu - još više bolan jer je drugi uzastopni. Real je za 90 minuta na "el Sardineru" potvrdio da je u krizi igre i rezultata. Napadi su bili konstantni, ali nije bilo mašte, nije bilo kreacije, samim tim ni pravih šansi pred protivničkim golom...

Rezultati:

Valensija - Barselona 2:2

Abidal 12 (autogol), Ernandez 23 - Pedro 14, Fabregas 77

Rasing - Real Madrid 0:0

Atletiko Madrid - Sporting Hihon 4:0

Lora (autogol) 28, Salvio 68, Falkao 72, 80

Malaga - Atletik Bilbao 1:0

Kazorla 62

Rajo Valjekano - Levante 1:2

Tamudo 72 - Valdo 10, Baljesteros 28

Bonus video: