Barsi pripala prva runda protiv Reala

Ovog puta, slavio je katalonski velikan, ali konačnih 3:2 u prvom meču Superkupa Španije znače da i Madriđani imaju šansu u revanšu...
8 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2012. 22:58h

Ni Barselona ni Real Madrid nisu mnogo taktizirali, a kada je tako spektakl je zagarantovan.

Ovog puta, slavio je katalonski velikan, ali konačnih 3:2 u prvom meču Superkupa Španije znače da i Madriđani imaju šansu da prvi put nakon tri godine uzmu ovaj trofej velikom rivalu.

Tako je prvi duel Žozea Murinja i Tita Vilanove prošao u znaku trenera "blaugrane", a počeo je tako što su se dva stručnjaka rukovala i tako svima dala do znanja da je sukob od prošlog avgusta zaboravljen.

Na kraju, Vilanova je mogao da se raduje prvoj pobjedi u "el klasiku", ali i protiv velikog Murinja, ali svjestan da je njegov tim možda mogao da ima i sigurniju prednost pred revanš koji se naredne srijede igra na "Bernabeuu".

Real je, istina, prvi poveo (gol Kristijana Ronalda u 55. minutu), ali je već nakon 120 sekundi sve vraćeno na nulu - Pedro Rodriges je izjednačio, a Barsa počela da plete mrežu oko gola Ikera Kasiljasa i da traži preokret.

A preokret je došao iz penala koji je skrivio Serhio Ramos u duelu sa Andresom Inijestom - Lionel Mesi je pogodio u 70, a kada je Ćavi Ernandes osam minuta kasnije povisio na 3:1 na „Nou Kampu” je počela fešta...

I kada su svi očekivali krah "kralj" je odjednom oživio - Iker Kasiljas je odbranio zicer za 4:1, a već u narednom napadu je Anhel di Marija iskoristio veliku grešku Viktora Valdesa i postavio konačan rezultat.

"Revanš će biti težak, to smo znali i prije ove utakmice. Imamo 90 minuta u kojima ćemo pokušati da odbranimo trofej", rekao je Pedro, strijelac prvog pogotka za Barsu.

Ronaldo je četvrti put zaredom bio strijelac protiv Barselone u gostima, ali je ovog puta to bilo premalo.

"Imamo za čim da žalimo, ali moglo je da bude i gore. Revanš će biti još jedan meč za velike stvari. Vjerujem da ćemo osvojiti Superkup", rekao je Ronaldo.

Galerija

Bonus video: