Barsin "trio fantastiko" sredio Atletiko i sačuvao kožu Luisa Enrikea

Barselona je bila puno bolji rival, pobjeda je više nego zaslužena, bez obzira što je akciji kod gola Suaresa za 2:0, prethodila igra rukom Lea Mesija, koju je previdio sudija Undijano Maljenko.
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Beta-AP
Nejmar, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.01.2015. 22:11h

Barsin "trio fantastiko" - Mesi, Nejmar, Suares - zablistao je u punom sjaju prvi put ove sezone, pa madridski Atletiko nije imao šansi - 3:1 za Katalonce na "Nou Kampu".

Argentinac, Brazilac i Urugvajac sačuvali su kožu trenera Luisa Enrikea, za kojeg su postojale ozbiljne glasine da će dobiti otkaz ukoliko ne pobijedi u derbiju, ponajviše zbog navodnog sukoba sa Mesijem.

Kakva ironija - Enrikes je spasio upravo Mesi, čiji je gol u 87. minutu za 3:1 definitivno riješio pobjedika, pošto su "kolćonerosi" golom Mandžukića iz penala u 57. minutu smanjili na 2:1.

Barselona je, ipak, bila puno bolji rival, pobjeda je više nego zaslužena, bez obzira što je akciji kod gola Suaresa za 2:0, prethodila igra rukom Lea Mesija, koju je previdio sudija Undijano Maljenko.

Gosti su prespavali prvih pola sata meča, kada je i riješen derbi: Nejmar je pogodio na dodavanje Suaresa, a urugvajski napadač na asistenciju Mesija. Bile su to brze i okomite akcije u kojima ni čelična odbrana Atletika nije imala šansi. Nejmar je u periodu između dva gola propustio veliku šansu, a u prilici je bio i Mesi...

Nastavlja se trka za titulu utroje, iako je Atletiko malo zaostao - Real ima 42 boda i utakmicu manje, Barsa 41, a "kolćonerosi" 38.

Real Sosijedad je prvi put u sezoni bio na pragu druge vezane pobjede u Primeri, ali se Granada izvukla.

Baksijci su vodili u Andaluziji vodili golom Karlosa Vele iz penala u 36. minutu, ali je domaćin izjednačio u 79. preko Frana Rika, takođe iz jedanaesterca.

Time je Granada izbjegla da ostane sama na dnu, pošto ima 14 bodova, koliko i Elće i Kordoba.

A Elće je u Builbau iznenadio Atletik i slavio sa 2:1, dok je Sevilja u podnevnom terminu trijumfovala u Almeriji (2:0).

Bonus video: