Barsina osmica u Andaluziji, Ronaldo odgovorio het-trikom na "PIshuanu"

Katalonci sa čak 8:0 savladali Kordobu uz het-trik Luisa Suaresa
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.05.2015. 22:03h

Barselonu i Kordobu na tabeli Primere dijeli čak 67 bodova. Uprkos tome, posljednjeplasirani tim u španskoj eliti je preko 40 minuta bio konkurentan, a onda je u samo nekoliko trenutaka pokazao zašto je već novi-stari drugoligaš.

Barsa je slavila sa čak 8:0, iako je prvi pogodak dala tek u 42. (Ivan Rakitić majstorski), a drugi u sudijskoj nadoknadi prvog dijela (Luis Suares).

Nastavak je bio potpuno jasan - Barsa je igrala, Kordoba jedva stajala na nogama, pa su Lionel Mesi, Suares i Đerar Pike već do 65. "pukli" petardu u Andaluziji.

Barselona je ostavila nešto i za kraj, pa je u posljednjih 10 minuta još tri puta tresla mrežu domaćina, a Suares je u 88. kompletirao het-trik, prvi u dresu katalonskog velikana.

Timu Luisa Enrikea je ovo najubjedljiviji trijumf u sezoni, a prije samo četiri dana su na svom terenu bili bolji od Hetafea sa 6:0.

Takođe, "blaugrana" je izjednačila rekordnu pobjedu u gostima u ligi. Ovo joj je treći put da slavi sa 8:0 - nakon što je istim rezultatom ponizila Las Palmas 1959. i Almeriju 2010. godine.

"Pobjeda je pobjeda, bilo da je 1:0 ili ubjedljivija. Zadovoljan sam kako koristimo šanse. U prvom poluvremenu je izgledalo kao da baš i nismo raspoloženi za igru, slabo smo se kretali, ali su dva gola došla u pravo vrijeme. Sada se okrećemo Bajernu", rekao je Enrike.

A zahvaljujući Kristijanu Ronaldu Real je nastavio jurnjavu za Barsom, koja i dalje ima dva boda prednosti.

Madriđani su pobijedili Sevilju u gostima sa 3:2, a Portugalac je upisao het-trik. CR7 je sada na brojci od 42 pogotka u Primeri i ima dva više od "vječitog rivala" Mesija.

"Moramo da pobjeđujemo i radimo ono što je do nas kako bismo do kraja ostali u trci za titulu. Moja ekipa je djelovala dobro na terenu, a imali smo i sreće", istakao je Karlo Anćeloti.

Italijan je potom upitan da prokomentariše ubjedljivu pobjedu Barse.

"Već sam rekao i poslije naše pobjede nad Granadom od 9:1. Bolje je pobijediti devet mečeva sa po 1:0 nego dati u jednoj utakmici devet golova. Ipak, činjenica je da je Barsa velika ekipa i da su joj napadači veoma efikasni", dodao je Anćeloti.

U duelu Atletiko Madrida i Atletik Bilbaa na "Kalderonu" nije bilo golova, ali se čini da je domaćin mogao sebi da priušti ovaj remi s obzirom na to da na trećem mjestu ima sedam bodova više od Valensije i Sevilje.

"Slijepi miševi" u nedjelju ne bi trebalo da imaju problema sa Eibarom.

Rezultati

Sevilja - Real M. 2:3 (Baka (penal) 45+2, Ibora 79 - Ronaldo 36, 37, 68)

Kordoba - Barselona 0:8 (Rakitić 42, Suares 45+2, 53, 88, Mesi 46, 80, Pike 65, Nejmar (penal) 85)

Atletiko M. - Atletik B. 0:0

Deportivo - Viljareal 1:1 (Borhes 50 - Kosta 48)

Nedjelja

Espanjol - Rajo

Hetafe - Granada

Valensija - Eibar

Malaga - Elće

Ponedjeljak

Almerija - Selta

Petak

Sosijedad - Levante 3:0

Bonus video: