Baša čeka Everton, Savić u Solunu, Partizan sa Bešiktašem

76 pregleda 1 komentar(a)
Marko Baša, Foto: Reuters
Marko Baša, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2014. 18:05h

Sjutra se igraju utakmice 3. kola takmičenja po grupama Lige Evrope, a neke ekipe već imaju šansu da osiguraju prolaz, ili da dođu na milimetar od plasmana u drugu fazu.

Među njima su italijanski predstavnici Inter, Napoli i Fiorentina, koji imaju maksimalan učinak u prva dva kola. "Nerauzuri" će riješiti sve oko prolaska dalje ako savladaju Sent Etjen na "Đuzepe Meaci", što je jedan od samo dva duela timova iz "liga petice" u trećem kolu.

Drugi se igra u Francuskoj - Lil našeg Marka Baše traži prvotiv Evertona prvu pobjedu grupi H. "Mastifi" su remizirali u prva dva kola - sa Krasnodarom kod kuće i Volfsburgom u gostima - a eventualni trijumf protiv ekipe iz Premijer lige doveo bi ih na korak od proljeća u Evropi.

Stefan Savić sa Fiorentinom putuje u Solun, na duel sa PAOK-om u derbiju grupe K. U akciji će biti i još crnogorskih fudbalera - Cirih Ivana Kecojevića i Asmira Kajevića gostuje Viljarealu, dok Marko Vešović sa Rijekom dočekuje Fejnord.

Pažnju privlači i duel beogradskih i istanbulskih "crno-bijelih" - Partizan će sa Petrom Grbićem i Vladimirom Volkovom pokušativ Bešiktaša da zabilježi prvu pobjedu u Ligi Evrope. Turci su, međutim, jasni favoriti...

"Poslije Totenhema, dolazi nam još jedan odličan tim. Imaju kvalitet da igraju Ligu šampiona, što su pokazali protiv Arsenala u kvalifikacijama, ali i turskom prvenstvu gdje se nalaze na prvom mestu. Ipak, imamo jasan cilj i ne predajemo se protiv bilo koga. Daćemo sve od sebe, čak i ići preko granica gornjih mogućnosti", rekao je trener Partizana Marko Nikolić, ističući da bi mu bilo drago da nadigra kolegu na klupi Bešiktaša, Hrvata Slavena Bilića.

Grupa A: Viljareal - Cirih, Borusija Menhengladbah - Apolon

Grupa B: Torino - Helsinki, Klub Briž - Kopenhagen.

Grupa C: Partizan - Bešiktaš, Torino - Asteras

Grupa D: Seltik - Astra, Salzburg - Dinamo Zagreb

Grupa E: Eštoril - Dinamo Moskva, PSV - Panatinaikos

Grupa F: Inter - Sent Etjen, Dnjepar - Karabag

Grupa G: Rijeka - Fejnord, Standard Lijež - Sevilja

Grupa H: Krasnodar - Volfsbug, Lil - Everton

Grupa I: Slovan Bratislava - Sparta Prag, Jang Bojs - Napoli

Grupa J: Alborg - Dinamo Kijev, Steaua - Rio Ave

Grupa K: Dinamo Minsk - Gengam, PAOK - Fiorentina

Grupa L: Metalist - Legija 0:1 (danas), Trabzonspor - Lokeren.

Bonus video: