Baša napada Kopenhagen

To znači da se 29-godišnji fudbaler oporavio od povrede primicača i da će, ako ne bude novih komplikacija, biti spreman za meč Crna Gora - Poljska 7. septembra...
4 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2012. 09:08h

Crnogorski defanzivac Marka Baša trebalo bi da bude u prvoj postavi Lila večeras protiv Kopenhagena na stadionu "Metropol", u revanšu plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

To znači da se 29-godišnji fudbaler oporavio od povrede primicača i da će, ako ne bude novih komplikacija, biti spreman za meč Crna Gora - Poljska 7. septembra u Podgorici, na startu kvalifikacija za Mundijal.

Selektor Crne Gore Branko Brnović je prije dva dana na konferenciji za novinare izrazio zabrinutost zbog povreda Marka Baše i Milana Jovanovića (dobio udarac na meču protiv Bordoa), uz nadu da će se obojica oporaviti do nedjelje, kada se okuplja reprezentacija.

Baša je povrijedio primicač tokom zagrijavanja pred utakmicu Lil - Nansi, koja je bila na programu samo dva dana nakon prijateljskog meča Crna Gora - Letonija, u kojem je Baša igrao prvo poluvrijeme.

Nakon povede, Baša je propustio pomenuti meč sa Nansijem (1:1), zatim gostovanje Kopenhagenu u Danskoj (poraz 1:0), i na kraju gostovanje Nici na obali Jadranskog mora (2:2).

Upravo su rezultati Lila na utakmicama na kojima je Baša bio na tribinama natjerali trenera "mastifa" Rudija Garsiju da poželi Crnogorca nazad u prvu postavu.

"Baša je danas (utorak) normalno trenirao, nije osjetio nikakve komplikacije. Biće u postavi", izjavio je Rudi Garsija.

Revanš sa Kopenhagenom za Lil je utakmica sezone, u bukvalnom smislu te riječi. Drugi uzastopni plasman u Ligu šampiona bio bi jak rezultatski i finansijski pogodak nekadašnjeg francuskog šampiona.

Zadatak će, ipak, biti težak, nakon poraza u Danskoj od 1:0.

"Moramo da pokažemo da smo bolji od Danaca. Jeste da remi u Nici nije bio baš najbolja priprema za ovaj, za nas krucijalan meč, ali sam siguran da možemo da budemo najbolji kada je najpotrebnije", izjavio je Garsija.

A prije dolaska u Podgoricu na okupljanje reprezentacije, Bašu čeka još jedan pakleno težak meč.

U nedjelju veče na stadionu "Metropol" gostovaće Pari Sen Žermen, sa Ibrahimovićem, Pastoreom, Menezom i ostalim majstorima.

PSŽ, zanimljivo, još nema pobjedu u francuskom šampionatu, pošto je u prva tri kola sva tri puta odigrao neriješeno.

Osim duela Lil - Udineze, večeras se igraju još četiri revanša mečeva plej-of runde kvalifikacija za LŠ. Blizu plasmana u grupnu fazu su Seltik, Kluž i Dinamo Kijev...

Parovi: Fenerbahče - Spartak Moskva (prvi meč 1:2), Dinamo Kijev - Menhengladbah (3:1), Lil - Kopenhagen (0:1), Kluž - Bazel (2:1), Seltik - Helsingborg (2:0).

Galerija

Bonus video: