Baša pod znakom pitanja za Rumuniju

Defanzivac Lila povrijedio je stopalo još 28. jula u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv azernejdžanske Gabele i od tada nije na raspolaganju treneru Antonetiju
69 pregleda 3 komentar(a)
Marko Baša, Foto: Www.losc.fr
Marko Baša, Foto: Www.losc.fr
Ažurirano: 16.08.2016. 11:50h

Nastup komandanta odbrane crnogorske reprezentacije Marka Baše pod velikim je znakom pitanja za premijerni susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, protiv Rumunije u Klužu 4. septembra.

Defanzivac Lila povrijedio je stopalo još 28. jula u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv azernejdžanske Gabele kod kuće (1:1).

Od tada nije na raspolaganju treneru Frederiku Antonetiju - propustio je revanš sa Azerbejdžancima, u kojem je Lil senzacionalno eliminisan (poraz 1:0), a nije konkurisao za tim ni na subotnjem gostovanju Mecu (poraz 3:2) u prvom kolu nove sezone francuskog šampionata.

Po rezultatima se vidi koliko je Baša nedostajao Lilu, ostaje da se vidi da li će na njega moći da računa Ljubiša Tumbaković.

Očekuje se da će Baša propustiti i subotnji duel sa Dižonom, a ključno je da li će se oporaviti za gostovanje Nici, 27. avgusta - ako nastupi na Azurnoj obali, trebalo bi da bude spreman i za utakmicu reprezentacije.

U protivnom, Crna Gora će biti hendikepirana. Dvadeset dana uoči starta kvalifikacija Tumbaković se već suočio sa jednim velikim problemom, pošto je na duže vrijeme izgubio prvog golmana Vukašina Poleksića, koji je pokidao prednje urkštene ligamente koljena.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore 4. septembra u Rumuniji počinje misiju "Rusija 2018".

"Sokoli" 8. oktobra dočekuju Kazahstan, tri dana kasnije gostuju Danskoj, dok 11. novembra igraju sa Jermenijom na strani. U grupi E nalazi se i reprezentacija Poljske, sa kojoj se sastajemo pod Goricom 26. marta naredne godine.

Od ranije se zna da Tumbaković za prva dva meča u kvalifikacijama ne računa na suspendovanog Mirka Vučinića. Kapiten crnogorske reprezentacije se oporavio nakon teške povrede koljena i uskoro bi trebalo da počne da igra utakmice za Al Džaziru.

Bonus video: