Baša propušta Moldaviju: Pauza dvije do četiri sedmice

Baša se povrijedio sinoć u prvenstvu u duelu Lila i Lorijena (2:0) i napustio je teren u 21. minutu, nakon što se uhvatio za zadnju ložu
2 komentar(a)
Marko Baša, Foto: Reuters
Marko Baša, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2014. 19:15h

Fudbalska reprezentacija je 16 dana prije starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo doživjela veliki udarac - Marko Baša je povrijedio zadnju ložu i procjenjuje se da će pauzirati između dvije i četiri sedmice, javljaju francuski mediji.

To znači da je gotovo nemoguće da 31-godišnji fudbaler rođen u Trsteniku gotovo sigurno propustiti utakmicu sa Moldavijom, koja se igra 8. septembra u Podgorici.

Baša se povrijedio sinoć u prvenstvu u duelu Lila i Lorijena (2:0) i napustio je teren u 21. minutu, nakon što se uhvatio za zadnju ložu.

"U najboljem slučaju, Baša će biti spreman za 5. kolo i meč sa Nantom 13. septembra", ističu mediji u Francuskoj.

Da je povreda ozbiljna jasno je stavio do znanja i trener "mastifa" Rene Žirar.

"Izgubili smo važnog igrača, zabrinut sam jer povreda nije naivna", rekao je Žirar, čiji tim u utorak čeka revanš meč plej-ofa za Ligu šampiona protiv Porta u gostima.

Baša je tokom ljeta često pominjan i kao moguće pojačanje Rome, jer ga jako cijeni trener "vučice" Rudi Garsija (radili su zajedno u Lilu), a interesovanje je pokazao i Trabzonspor.

Transfer u Vječni grad je, međutim, malo vjerovatan, jer Baša ne bi mogao da igra za Romu u Ligi šampiona.

Bonus video: