Baskijsko srce jače od katalonskih majstora

Nakon senzacionalne pobjede od 4:0 u prvom meču, Atletik odolio na "Nou Kampu" - završilo se 1:1 za prvi trofej Baskijaca u Superkupu Španije još od 1984.
4 komentar(a)
Aduric, Foto: Beta-AP
Aduric, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.08.2015. 22:10h

Atletik Bilbao je kompletirao senzaciju započetu prije četiri dana i osvojio Superkup Španije, drugi put u istoriji, prvi od 1984. godine.

Baskijci su napravili sezaciju, porazili su Barselonu, ali je još senzacionalniji rezultat - ukupno 5:1 u korist čete Ernestea Valverdea.

Nakon nestvarnih 4:0 za Atletik u prvoj utakmici na “San Mamesu” mnogi su vjerovali da je Barselona, ovakva Barselona, spremna da napravi čudesan preoktet, ali ne samo da nije uspjela da okrene rezultat, već nije ni pobijedila Baskijce na "Nou Kampu" - završilo se 1:1, uz veliko slavlje gostiju.

Katalonci su krenuli furiozno, Pedro je odmah pogodio prečku, ali su se gosti stabilizovali nakon 15 minuta i gustom odbranom bez problema odbijali nalete domaćih.

Barsa je ipak povela u prvom poluvremenu - dva minuta prije odlaska na odmor Luis Suares je grudima spustio loptu za Mesija, koji je elegantno pogodio za 1:0.

Na staru nastavka Pedro je imao još jednu šansu, promašio je i Raktić, ali je sve bilo gotovo nakon samo 12 minuta drugog poluvremena, kada je Đerar Pike dobio crveni zbog oštrog protesta prema pomoćnom sudiji.

Igrača više Baskijci su iskoristili da preko Arica Adurica, autora het-trika u prvom meču, izjednače na 1:1.

Četiri gola Barseloni u samo dvije utakmice - to mogu samo majstori.

Primera počinje narednog vikenda, a Barselona u prvom kolu gostuje - Atletik Bilbaou.

Bonus video: