Batak: Bili smo mudri

"Motiv je uvijek prisutan, ali mislim da smo protiv Budućnosti odigrali taktički mudro i odgovorno" kazao je reprezentativni štoper
58 pregleda 0 komentar(a)
BATAK, Foto: Savo Prelević
BATAK, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2011. 20:13h

Nedjeljni trijumf na stadionu pod Goricom vratio je šampionsku nadu fudbalerima Mogrena, koji su nanijeli prvi poraz Budućnosti u prvenstvu i prišli lideru na pet bodova. A kada su u pitanju mečevi između Budućnosti i Mogrena pokazalo se da se statistika ni u kom slučaju ne može doživljavati samo kao obična brojka, puka formalnost...

Budvani su i četvrti put zaredom slavili na podgoričkom stadionu, a sva četiri puta identičnim rezultatom (sa 2:1). Ali ono što najviše može da raduje šampione je što su fudbaleri u otvorenoj predstavi pokazali da “nijesu došli u Budvu kao turistički radnici”, kako je i trener aktuelnog prvaka Branislav Milačić nedavno izjavio u svom prepoznatljivom stilu.

Derbiju su prethodila tri posna kola (dva remija i poraz), ali “žuti” su značajno popravili sliku pod Goricom.

"Vratili smo se u igru, ali sada treba samo da nastavimo ovako. Imali smo i snage i znanja da ostvarimo zacrtano. Postigli smo golove nakon dva šuta, ali smo, ipak, zasluženo slavili" kaže Radoslav Batak, koji je spektakularnim golom u 40. minutu doveo Budvane u vođstvo.

Reprezentativni štoper i kapiten Mogrena smatra da njegov tim nije zakazao na planu motivacije na startu sezone...

"Motiv je uvijek prisutan, ali mislim da smo protiv Budućnosti odigrali taktički mudro i odgovorno. Ima puno mečeva do kraja, biće još kikseva, ali zbog toga je fudbal interesantan" dodao je Batak.

Budvani su na pravi način iskoristili šuterske sposobnosti svojih fudbalera, a Batak je fenomenalnim udarcem sa 35 metara postigao gol kakav se ne viđa baš često... Vujović je postavio konačan rezultat u 87. minutu, dok je prethodno domaći špic Radonjić izjednačio na 1:1.

"Sličan gol sam postigao kada sam nosio dres Dinama iz Moskve. Ove sezone sam oprobao šut dva-tri puta, a pozitivna okolnost je što je na stadionu pod Goricom kvalitetna podloga, a imao sam i sreće. Kada sam odgledao snimak, uvjerio sam se da golman nije imao neke šanse da spriječi pogodak, dok sa terena nijesam imao baš takav utisak" zaključio je Batak.

Bonus video: