Bavarska mašina testira snagu Napolija, Junajted u Bukureštu

Bajern u paklu "San Paula", Real dočekuje Lion, dok Mančester junajted mora da se vadi u Bukureštu protiv Ocelula...
0 komentar(a)
Mančester junajted, Foto: Beta/AP
Mančester junajted, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.10.2011. 20:33h

Vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis je igrače Bajerna nazvao „kraljevima fudbala” i najbolje opisao sve što su Bavarci do sada uradili u sezoni - nisu primili gol u 12 utakmica zaredom, od 13 mečeva nisu pobijedili samo dva.

Tako je atmosfera pred utakmicu Napolija i Bajerna dovela do tačke usijanja, stadion „San Paulo” je odavno rasprodat, navijači vjeruju da Laveci, Kavani, Hamšik i ostali mogu da prekinu paklenu seriju tima Jupa Hajnkesa.

"Igramo protiv tima koji ima mnogo šampiona u svom timu, koji ima istoriju i koji ove sezone igra sjajan fudbal. Mislim da većeg motiva za moj tim ne može da bude. Spremni smo da idemo na trijumf", rekao je trener „azura” Valter Mazari.

Hamšik se raduje što u Napulju konačno gostuje jedan velikan evropskog fudbala.

"Ovo su mečevi o kojima sanjate kao dječak. Sada je, međutim, vrijeme da se dokažemo, da Evropa vidi pravi Napoli. Bajern je veoma jak, ali i mi imamo šta da ponudimo. Ovo nije presudan duel za plasman dalje, ali ako bismo pobijedili Bajern, naš put ka osmini finala bi bio otvoren", kazao je slovački as.

Bajern je prva dva meča u grupi odradio bez greške (pobjede protiv Viljareala i Mančester sitija), dok je Napoli nakon remija sa „građanima” na startu bio bolji od španskog predstavnika.

Zato je i ovaj duel na jugu Italije derbi za prvo mjesto.

"Bilo bi lijepo da nakon tri kola budemo prvi u grupi", istakao je Mazari.

Lam: Bajern je gladan pobjeda

Za Bajern je gostovanje u Napulju još jedna prilika da Evropi pokaže da je finale Lige šampiona (igra se na „Alijanc areni”) nije ludi san Njemaca...

"Gladni smo pobjeda. U lovu smo na sve trofeje, tek je početak sezone i znamo da se titule osvajaju tek u maju. Zato, niko od nas ne pomišlja da se zaustavi, niti da prekida ovu seriju trijumfa, jer smo tek na početku. Čeka nas još mnogo posla", rekao je kapiten Bajerna Filip Lam.

Mančester siti dočekuje Viljareal i više nema prava na kiks ako želi da ostane u igri za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Bod iz dvije utakmice su premalo za Roberta Manćinija.

"Imali smo start koji nikog nije zadovoljio. Nadam se da ćemo napokon da zaigramo i u Ligi šampiona kao što je slučaj u Premijer ligi", kazao je Džejms Milner.

Klasik: Real protiv Liona

Real i Lion su postali tradicionalni protivnici u Evropi, ali francuskom predstavniku se baš i ne daju neke šanse da u Madridu ostane neporažen.

"Svaki meč u Ligi šampiona je posebna priča. U Zagrebu je bilo teško, protiv Ajaksa smo takođe imali problema, ne vjerujem da će drugačije da bude večeras. Ipak, ne sumnjam da ćemo znati kako da odgovorimo svim izazovima", rekao je Iker Kasiljas.

Dinamo na Maksimiru igra sa Ajaksom koji ne zna za pobjedu već šest utakmica.

"Ajaks je po trenutnoj formi najslabiji tim u grupi, nadam se da ćemo to da iskoristimo", jasan je trener „modrih” Krunoslav Jurčić.

Mančester junajted ima obavezu da dva remija (u Lisabonu i kod kuće sa Bazelom) ispravi u Rumuniji - gostuje Ocelulu u Bukureštu.

"Naša kampanja u Ligi šampiona nije krenula kako smo se nadali, zato moramo da slavimo u oba meča koja slijede sa Otelulom", rekao je ser Aleks Ferguson.

Inter u Lilu, Ranijeri ne priznaje krizu

Inter je nakon dvije pobjede sa Klaudijom Ranijerijem vezao i dva poraza (Napoli i Katanija), ali trener milanskog kluba odbija da prizna da je u pitanju nova kriza.

Sve će, međutim, da bude jasno nakon gostovanja Lilu, šampionu Francuske, predvođenom Markom Bašom.

"Pobijedićemo i dokazati da nismo u krizi. Moji igrači imaju kvalitet, oni su veliki šampioni", rekao je Ranijeri.

Možda je i optimizam bivšeg trenera Rome utemeljen na povratku Veslija Snajdera - igraće od prvog minuta nakon što se oporavio od povrede.

"Vesli je sjajan igrač, nevjerovatno važan za ovaj tim. Sa njim je ekipa mnogo bolja", kazao je Ranijeri.

Lil nije opterećen situacijom u Interu.

"Mislim o svom timu, ako bih razmišljao o kvalitetima Intera vjerovatno bi me boljela glava", poručio je trener Rudi Garsija.

GRUPA A

Napoli - Bajern

Mančester s. - Viljareal

GRUPA B

CSKA - Trabzonspor 18.00

Lil - Inter

GRUPA C

Ocelul - Mančester j.

Bazel - Benfika

GRUPA D

Real Madrid - Lion

Dinamo Zagreb - Ajaks

SRIJEDA

GRUPA E

Bajer - Valensija

Čelzi - Genk

GRUPA F

Marsej - Arsenal

Olimpijakos - Borusija D.

GRUPA G

Šahtjor - Zenit

Porto - APOEL

GRUPA H

Milan - BATE

Barselona - Plzenj

Bonus video: