Bećiraj: Bitno je da nastavimo uspješnu seriju

Napadač \\"modrih\\" stigao na okupljanje reprezentacije nakon veoma uspješne misije u derbiju hrvatske lige. Bećiraj je postigao drugi gol za Dinamo na meču sa Hajdukom (2:0)
0 komentar(a)
BEĆO, Foto: Savo Prelević
BEĆO, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2011. 20:10h

Miljenik podgoričke publike Fatos Bećiraj stigao je motivisan na pripreme reprezentacije, nakon gola u derbiju hrvatske lige protiv splitskog Hajduka. Napadaču “modrih” nikada nije nedostajalo samopouzdanja, sada ponovo rešeta protivničke mreže u Hrvatskoj, ali od večeras ponovo razmišlja o reprezentaciji.

- Sigurno da nam je dobro došla utakmica sa Uzbekistanom, pokušaćemo da se što bolje spremimo u naredna četiri dana. Bitno je da je odradimo kako treba, ali i da se kroz naredni meč spremimo za važnu utakmicu sa Bugarskom koja nas očekuje u junu. Sigurno da ćemo gledati i šta rade konkurenti, ali moramo prije svega da razmišljamo o sebi odnosno o meču sa Bugarima - kaže Bećiraj.

Bivši fudbaler Budućnosti ističe da je naredni prijateljski meč važan iz nekoliko razloga...

- Meč sa Uzbekistanom bitan je i kako bismo zadržali poziciju na Fifinoj listi. U dobroj smo seriji, moramo da se potrudimo da je nastavimo - dodao je Bećiraj.

Gol protiv Hajduka u posljednjem meču na “Maksimiru” stigao je kao poručen, Bećiraj je ovacijama ispraćen sa terena kada je izlazio iz igre u 86. minutu.

- Zadovoljan sam zbog gola kao i zbog pobjede u derbiju, jer sada imamo osam bodova više od Hajduka. Na oba posljednja meča postigao sam golove, prije Hajduka zatresao sam i mrežu Cibalije. Kada sam otišao iz Budućnosti u prvom meču na “Poljudu” igrao sam 15-ak minuta, ovo je prvi derbi u kom sam bio starter. Sigurno da je velika stvar kada ste akter jednog od najvećih derbija koji se igra u regionu, a još bolji je osjećaj kada postignete gol - kazao je golgeter sa Kosova.

On, međutim, nije mogao da osjeti slavljeničku atmosferu u Zagrebu gdje je za kratko vrijeme, baš kao i u Podgorici, pobrao sve simpatije publike...

- Vidjeću kakva je atmosfera tek kada se vratim u Zagreb, ali sigurno da mi je posljednji gol i najdraži - dodao je Bećiraj.

Crnogorski reprezentativac je potom na molbu predstavnika “sedme sile” uporedio kvalitet hrvatske i naše lige.

- U Hrvatskoj je ozbiljna liga, a klubovi su organizovaniji. Neću da kažem da je kod nas loše, ali ovdje mora još puno da se radi kako bi klubovi bolje prezentovali fudbal u Evropi, a treba veliku pažnju posvetiti i radu sa mladim igračima - odgovorio je Bećiraj.

On je na posljednjem prijateljskom meču sa Azerbejdžanom postigao prvijenac u reprezentativnom dresu...

- Nadam se da ću postići gol i protiv Uzbekistana - kratko je poručio napadač Dinama.

Bivši golgeter Budućnosti priznaje da i dalje pomno prati šta se dešava u domaćoj ligi, kao i igre nekadašnjih saigrača...

- U kontaktu sam sa bivšim saigračima, Budućnost je prišla Mogrenu na bod i ako nastavi u ovom ritmu može da se nada najboljem. Malo me začudio poraz od Rudara, ali sada sve zavisi od same Budućnosti. Vjerujem da će u direktnom duelu sa Mogrenom pokazati pravo lice. Želim im puno sreće, da osvoje titulu - zaključio je Bećiraj.

Bonus video: