Bećiraj: Kosovo me podsjeća na nas prije 7-8 godina - pun stadion, puno optimizma, želje za dokazivanjem... - Vijesti.me
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

Bećiraj: Kosovo me podsjeća na nas prije 7-8 godina - pun stadion, puno optimizma, želje za dokazivanjem...

Reprezentacija sjutra putuje u Prištinu, meč je u ponedjeljak od 20 i 45

Bećiraj na meču sa Bugarskom
Bećiraj na meču sa Bugarskom (Foto: SAVO PRELEVIC)

Možda i posljednja šansa, svakako najrealnija, da fudbalska reprezentacija uknjiži prva pobjeda u kvalifikacijama za EURO 2020 ispuštena je sinoć protiv Bugarske.

Nije bilo golova – dešava se.  

Ali, nije bilo igre, nije bilo ideje u igri, nije bilo pritiska, presinga, mirnoće. Kvaliteta.  

A to se ne dešava, već se ponavlja...

“Pet dana smo se spremali i izašli na teren sa željom da pobijedimo. Međutim, mnogo toga nije bilo na nivou. Bilo je i objektivnih problema, opet ne možemo da budemo kompletni, ali bez obzira na sve, trebalo je da odigramo bolje”, priznaje Fatos Bećiraj.

Težak period nije počeo juče, već traje. Od meča sa Engleskom (1:5), preko dešavanja u junu pred meč sa Kosovom, a koja su se, logično, odrazila i na teren, do nemoći protiv Češke (0:3) i blijedog izdanja u sinoćnjem duelu.

Krug je, tako, zatvoren, godinu je Crna Gora bez pobjede u zvaničnim mečevima.

Težak period, ne pamti se teži

“Nadam se da će se promijeniti od Kosova, makar da igramo mnogo bolje nego juče”, kaže Bećiraj.

U ponedjeljak je meč u Prištini. Grogirana Crna Gora u junu je uspjela da izvuče bod pred praznim tribinama (1:1), na srce, želju i uz sreću.

U revanšu će biti potrebno mnogo više od toga...

“Kosovo ima mlad tim, sa mnogo dobrih igrača, koji igraju u dobrim timovima. Njihova selekcina meč podsjeća me na nas prije 7-8 godina, kada je bio pun stadion, pun optimizma i želje za dokazivanjem. Ne kažem da nam sada fali želje, mi se borimo i želimo pobjede, ali prolazimo kroz teške trenutke. Nadam se da ćemo brzo, već protiv Kosova, pokazati drugačiju sliku”, kaže Bećiraj.

Za njega će duel sa Kosovom biti, kako kaže, isti kao i svaki drugi. To što je rođen i odrastao u Peći, nema veze sa terenom i ambicijama u dresu crnogorskog tima.

“Gledam to samo sa sportske strane, ako dobijem šansu daću maksimum kao i uvijek. Samo razmišljam kako ćemo da igramo”.

I u teškom momentima – atmosfera u ekipi je onakva kakva je bila oduvijek, tvrdi Bećiraj.

“Uvijek je bila odlična, tako je i sada. Pričamo mnogo, trudimo se da zajedno nađemo rješenje kako da izađemo iz situacije u kojoj smo”.

Reprezentacija sjutra putuje u Prištinu, meč je u ponedjeljak od 20 i 45.  


Vidi sve komentare