Bejl het-trikom odgovorio Mesiju, čista petica za Zidana

Barselona - Granada 4:0, Real - Deportivo 5:0. Het-trik Mesija, het-trik Bejla. Ovacije Zidanu na trenerskom debiju
5 komentar(a)
Bejl, Foto: Reuters
Bejl, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2016. 21:44h

Zinedin Zidan dočekan je ovacijama na stadionu na kojem je završio igračku karijeru, a trenerski početak uljepšali su mu Garet Bejl i Karim Benzema - Velšinan je postigao tri gola, Francuz dva, za čistu peticu novog trenera Reala (5:0 protiv Deportiva).

Još važnije za Zidana - „merengesi” nisu primili gol, što svakako nije bila karakteristika Benitesovog Reala, čija se mreža tresla na posljednjih pet utakmica prije otkaza.

Zidan će pamtiti zemljaka Benzemu kao prvog igrača koji se upisao u njegovoj trenerskoj eri. Ubojiti napadač je i zatvorio goleadu, a između toga blistao je Bejl, koji je dva od tri gola postigao razornim udarcima glavom.

Iako je po navodima španskih medija bio u sukobu sa Benitesom, Ronaldu nije prijao Zidanov debi - čak 10 šuteva na gol imao je Portugalac, ali nije pogodio mrežu...

Barselona je bila za gol manje efikasna od Reala (4:0 protiv Granade), čime se vratila na prvu poziciju sa bodom više od Atletika, koji će sjutra možda gostovati Selti (meč je pod znakom pitanja zbog jake kiše).

Duel na „Kamp Nou” obiležio je Leo Mesi. U predvečerje svečanosti na kojoj će dobiti petu Zlatnu loptu, nevjerovatni Argentinac je postigao 33. het-trik u dresu Barselone, prvi od marta 2015. godine, kada je izrešetao mrežu Rajo Valjekana u pobjedi 6:1.

Čak 25 puta Mesi je bio autor het-trika u Primeri. Pet puta je to uradio u Ligi šampiona, dva puta u Kupu Kralja i jednom u Superkupu Španije. Bolje mu je išlo na domaćem terenu (22 het-trika), ali je rešetao i u gostima (11 puta po tri gola). Osim toga, četiri puta je postigao po četiri gola, jednom pet... Ako se uračunaju i tri het-trika u dresu Argentine, dolazi se do nevjerovatne brojke od 36.

Mesi je u srijedu protiv Espanjola u Kupu postigao dva gola i dva puta asistirao (4:1), čime se dolazi se do podatka da je učestvovao u sedam od osam Barseloninih golova u 2016. Kakav početak godine... Osmi je postigao Nejmar, na asistenciju Luisa Suaresa.

Urugvajski napadač je, interesantno, fudbaler koji je namjestio najviše golova Mesiju u posljednje dvije sezone - ukupno 13 asistencija. Mesi, inače, daje Granadi više od gola pod meču - podgio je 11 puta na dosadašnjih 10 susreta protiv tima iz Andaluzije.

Rezultati:

Real Madrid - Deportivo 4:0

Benzema 15, Bejl 22, 49, 63

Barselona - Granada 4:0

Mesi 8, 14, 58, 83.

Hetafe - Betis 1:0

Vazkes 57

Sevilja - Atletik Bilbao 2:0

Gameiro 24, (penal) 59

Levante - Rajo Valjekano (22.05)

Nedjelja:

Viljareal - Sporting Hihon

Real Sosijedad - Valensija

Eibar - Espanjol

Las Palmas - Malaga

Selta - Atletiko Madrid.

Bonus video: