Benites: Bila mi je čast i privilegija da vodim Real Madrid

1 komentar(a)
Rafael Benites, Foto: Reuters
Rafael Benites, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2016. 19:35h

Doskorašnji trener Real Madrida Rafael Benites izjavio je danas da mu je bila čast i privilegija što je vodio taj fudbalski klub u kome je ponikao.

"Sada, na kraju mog vođenja prvog tima Real Madrida, mogu da se zahvalim svima u klubu. Želim da svi znaju da mi je bila čast i privilegija da budem trener kluba u kom sam odrastao i u kom sam prošao sve", naveo je Benites u pismu javnosti.

Benites je ljetos preuzeo trenersku poziciju u Realu, ali je u ponedjeljak otpušten i na njegovo mjesto je došao Zinedin Zidan.

On se posebno zahvalio svima koji su ga podržali i učinili mu posao lakšim, u klubu u kojem je proveo veći dio igračke karijere u B ekipi, ali i u kom je počeo trenersku, s obzirom na to da je vodio drugi tim Reala.

"Hvala svima na pomoći. Hvala svim igračima, trenerima, upravi, dikektorima, navijačima, osoblju stadiona, zaposlenima. Napred Madrid, i ništa više", istakao je ovaj 55-godišnjak.

Benites je poželio sreću Zinedinu Zidanu i njegovom stručnom štabu u nastavku sezone.

Benites je sedam godina igrao za Real Madrid Kastilju, a tokom trenerske karijere vodio je neke od najvećih evropskih klubova. Sa Liverpulom je 2005. bio šampion Evrope, dok je sa Čelsijem 2013. osvojio Ligu Evropa.

Bonus video: