Benites: Mediji vode kampanju protiv Real Madrida

0 komentar(a)
Rafael Benites, Foto: Reuters
Rafael Benites, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2015. 22:42h

Trener fudbalera Real Madrida Rafael Benites ocijenio je danas da se protiv njega i kluba vodi medijska kampanja i da ekipa ne igra loše koliko ističu mediji.

Benitesa kritikuju navijači zbog lošije igre Reala, koji je u 16 kola u Primeri pretrpio tri poraza i na trećem mjestu na tabeli zaostaje dva boda za vodećim Barselonom i Atletiko Madridom.

Takođe, mediji su spekulisali da je Benites u svađi sa pojedinim igračima, među kojima je i Kristijano Ronaldo.

"Postoji kampanja protiv (predsjednika) Florentina (Peresa), Real Madrida i mene. Sve se kritikuje tamo gdje može, a gdje ne može, manipuliše se i to svi mogu da vide. To je posebno jasno ako pogledate situaciju spolja", rekao je Benites, prenijeli su britanski mediji.

Real će sjutra na svom terenu igrati protiv Real Sosijedada, a "kraljevski" klub u taj duel ulazi poslije pobjede u prošlom kolu nad Rajo Valjekanom od 10:2. I pored ubjedljive pobjede navijači nisu zadovoljni igrom Reala pošto u posljednje vrijeme ekipa nije mogla da pobijedi neke jače protivnike iz lige, a Benitesa su posebno kritikovali zbog poraza od Barselone u "el klasiku" od 0:4.

"Sve se uveličava, ali imam mnogo trenerskog iskustva i znam kako da ostanem koncentrisan. Imam 24 fudbalera u ekipi, ali ako jednog izostavim, onda se od toga napravi situacija da se radi o nečem ličnom i mnogo je spekulacija. Ekipa je mnogo bolja nego što mnogi ljudi misle", rekao je Benites.

Bivši trener Liverpula naveo je da ima dobar odnos sa igračima.

"Moj odnos sa igračima je mnogo bolji nego što možete da pročitate u novinama. Moja ekipa neke stvari radi dobro, a neke ne toliko dobro", rekao je on.

Benites je dodao da je proveo miran Božić sa porodicom u Engleskoj.

"Bio sam na kratkom odmoru, pošto nas već sjutra čeka utakmica. Na sreću engleska štampa ne pretjeruje toliko pa sam se opustio sa porodicom a sada se koncentrišem na to kako da pobijedimo Real Sosijedad i osvojimo trofeje ove godine", rekao je Benites.

Bonus video: