Benitez: Naš cilj je plasman u Ligu šampiona

"Naš cilj je osvajanje jednog od prva četiri mjesta na tabeli kako bi se kvalifikovali za Ligu šampiona", naveo je Benitez
0 komentar(a)
Rafa Benitez, Foto: Beta AP
Rafa Benitez, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.04.2013. 22:16h

Iako su već ostali bez trofeja u Liga kupu, a oprostili su se i od šampionske titule, Rafael Benitez smatra da je ovo dobra sezona Čelzija.

Trener “plavaca” ovakvu ocjenu bazira na činjenici da je Čelzi izborio plasman u polufinale Liga kupa, gdje ga čeka duel sa Mančester sitijem, kao i na tome da su Čelzi još uvijek u igri za trofej u Ligi Evrope, gdje će u četvrtak će u Londonu dočekati ruski Rubin u prvoj utakmici četvrtfinala.

"Naš cilj je osvajanje jednog od prva četiri mjesta na tabeli kako bi se kvalifikovali za Ligu šampiona. Prije pauze zbog obaveza reprezentativaca, igrali smo veoma dobro protiv rivala kao što su Mančester Junajted, Steaua i Vest Hem. Nakon toga smo izgubili od Sautemptona i odmah su krenuli komentari kako smo najgori na svijetu. Mora da postoji neka ravnoteža", naveo je Benitez.

Benitez je krajem prošle godine na klupi Čelzija zamijenio Italijana Roberta di Matea koji je "plavce" u maju 2012. u Minhenu predvodio do titule prvaka Evrope.

Čelzi trenutno zauzima četvrto mjesto na tabeli sa čak 22 boda manje od vodećeg Mančester junajteda.

Bonus video: