Bento na klupi Portugala do 2014. godine

Pregovore o nastavku saradnje sa Bentom su vodili potpredsjednik i direktor saveza Umberto Koeljo, odnosno Žoao Vieira Pinto
0 komentar(a)
Paolo Bento, Foto: Faosegundo.com
Paolo Bento, Foto: Faosegundo.com
Ažurirano: 04.05.2012. 21:47h

Paolo Bento ostaje selektor Portugala do 2014. godine, odnosno do završetka Svjetskog prvensva u Brazilu, ako se Kristijano Ronaldo i društvo plasiraju na to prestižno takmičenje.

Bivši trener Sportinga danas je stavio paraf na novi ugovor u prisustvu Fernanda Gomeša, predsjednika Fudbalskog saveza Portugala.

Četrdesetdvogodišnji stručnjak je vodio nacionalni tim u dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj I Ukrajini, kao I u baražu protiv Bosne i Hercegovine.

Ostaće zapisano da su Portugalci na čelu sa Bentom u prijateljskom meču savladali Španiju, aktuelnog svjetskog i evropskog prvaka sa 4:0, što je najteži poraz “crvene furije” još od 13. juna 1963. godine, kada je sa 6:2 savladala Škotska.

Na klupi je 20. septembra 2010. godine naslijedio Karlosa Keiroša.

“Zadovoljstvo mi je što ostajem na klupi Portugala, što je velika nagrada za mene. Ne mogu da opišem osjećanja. Sada u miru mogu da se okrenem pripremama za EP u Poljskoj I Ukrajini”, rekao je Bento nakon potpisivanja ugovora.

Pregovore o nastavku saradnje sa Bentom su vodili potpredsjednik i direktor saveza Umberto Koeljo, odnosno Žoao Vieira Pinto.

“Bento je najbolji izbor za nas u ovom trenutku. Vratio je vjeru igračima i timu nakon lošeg starta u kvalifikacijama. Što se tiče novog ugovora, on je u osnovi isti kao prethodni”, rekao je Gomeš.

Portugalija će na kontinentalnom šampionatu, koji počinje 8. juna, igrati u grupi B zajedno sa Danskom, Njemačkom i Holandijom.

Bonus video: