Benzema za pobjedu Reala protiv PSŽ-a, sedmica Barselone

Treneru Reala Karlu Anćelotiju to je bio prvi susret protiv bivše ekipe, sa kojom je prošle godine osvojio titulu prvaka Francuske
0 komentar(a)
Kristijan Ronaldo, Foto: Beta AP
Kristijan Ronaldo, Foto: Beta AP
Ažurirano: 27.07.2013. 20:56h

Golom francuskog reprezentativca Karima Banzeme u 23. minutu, Real je večeras, u prijateljskoj utakmici u Geteborgu, savladao Pari sen Žermena sa 1:0.

Treneru Reala Karlu Anćelotiju to je bio prvi susret protiv bivše ekipe, sa kojom je prošle godine osvojio titulu prvaka Francuske.

Barselona je u prijateljskoj utakmici u Oslu ubjedljivo savladala domaću Valerengu sa 7:0.

Katalonci su poveli u četvrtom minutu preko Aleksisa Sančeza, a dva minuta kasnije prednost je duplirao Kristijan Teljo. Strijelac trećeg pogotka za Barselonu bio je Lionel Mesi u 13. minutu, a zatim je u 42. minutu Džonatan dos Santos povisio na 4:0.

Uslijedila su dva pogotka Kamerunca Žan Mari Dongua u 51. i 55. minutu, a tačku na trijumf stavio je Đoan Anhel Roman u 86. minutu.

Novi trener Barselone Herardo Martino današnju utakmicu pratio je sa tribina u društvu sportskog direktora Andonija Zubizarete.

Milan je u Valensiji bio bolji od domaće istoimene ekipe sa 2:1.

Rosoneri su poveli u 21. minutu golom Brazilca Robinja, a prednost je udvostručio Holanđanin Najdžel de Jong u 38. minutu.

Poraz domaće španske ekipe ublažio je Dani Pareho pogotkom u 53. minutu.

Robinjo je rekao da se nada da će u predstojećoj sezoni konačno zablistati u punom sjaju u dresu Milana.

Robinjo je prošlog mjeseca bio na korak od povratka u brazilski Santos, ali je potom potpisao novi ugovor sa Milanom uz značajno smanjenje plate.

"Drago mi je što je klub želio da produžimo saradnju. Nadam se da će ovo biti moja godina u Milanu. Ovo je važna sezona za mene, jer se sljedeće godine igra Mundijal u Brazilu", kazao je Robinjo koji je stavio paraf na ugovor do juna 2016. godine.

Brazilac je u Milan došao 2010. godine i već u prvoj sezoni u dresu rosonera osvojio je Seriju A.

Robinjo je do sada za Milan odigrao 112 utakmica i postigao 27 golova.

Bonus video: