Berluskoni: Milan nije na prodaju

Otac nam je usadio ljubav prema klubu i naša porodica nikada neće prodati Milan, kazala je Barbara Berluskoni
0 komentar(a)
Barbara, Foto: AC Milan
Barbara, Foto: AC Milan
Ažurirano: 12.04.2013. 19:13h

Kćerka vlasnika Milana Silvija Berluskonija, Barbara, tvrdi da će "roso - neri" zauvijek biti vlasništvo te porodice.

"Otac nam je usadio ljubav prema klubu i naša porodica nikada neće prodati Milan. Učešće investitora je dobrodošlo, ali većinski paket Milana nije na prodaju. Trudimo se da u skladu sa pravilima finansijskog fer - pleja obezbijedimo stabilnost Milana na način da ostanemo klub visokog svjetskog rejtinga. To u ovim uslovima visokih transfera i enormnih plata nije lako. Ipak, i pored uključivanja u prvi tim polaznika naše škole, ne odustajemo ni od dovođenja najboljih svjetskih igrača. Ove sezone smo doveli Marija Balotelija. Ipak, u ovim uslovima kupovina brojnih zvijezda bi ugrozila klub, a mi nećemo previše rizilkovati", zaključila je Barbara Berluskoni.

Italijanski klubovi su u podređenom finansijskom položaju u odnosu na konkurente iz Njemačke i Engleske, pa je Bajern samo u ljetošnjem prelaznom roku za dva igrača potrošio dvije trećine od cjelokupne vrijednosti ekipe Juventusa! Zato je i trener Antonio Konte rezignirano poručio da će Italija pričekati na osvajanje Lige šampiona.

A prvi korak ka poboljšanju finasnija napravio je Inter, i spekuliše se da je vlasnik "nero - azura" krenuo u prodaju 49 odsto akcija jednom anonimnom investiciono - razvojnom fondu.

Bonus video: