Berluskoni: Želim da ostavim klub u pravim rukama

1 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Beta-AP
Silvio Berluskoni, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 06.05.2016. 18:40h

Prije deset dana, italijanski mediji objavili su da će Silvio Berluskoni prodati Milan grupi kineskih investitora, koju predvodi Džek Ma, vlasnik Alibaba grupe.

Kako sada stvari stoje, malo je vjerovatno da će do multimilionskog posla doći do kraja sezone. Šta više, nakon današnjeg Berluskonijevog obraćanja navijačima, pitanje je da li će bivši italijanski premijer uopšte prodati klub, iako to pokušava...

"Kao i svi vi, ja sam jedan od onih koji je srce dao za Milan i pati kada stvari ne idu onako kako treba. Ali, ja patim možda i više od bilo koga od vas, jer sam u klub uložio preko milijardu eura. Samo prošlog ljeta – preko 152 miliona" - rekao je Berluskoni u video snimku koji je objavio na Fejsbuku.

"Ipak, moraćemo da se saglasimo oko toga da nismo vidjeli slabiji Milan od ovog sadašnjeg. Ove sezone pronašao sam snagu da promijenim neke stvari. Zbog toga smo došli do finala Kupa u kome igramo sa Juventusom, što vraća nadu u bolje sjutra. Čini mi se da sada imamo i određeno poboljšanje u kvalitetu fudbala koji igramo."

Berluskoni je rekao da već duže ima namjeru da proda klub, ali...

"...pokušavam to već godinu. Ipak, želim da ostavim klub u pravim rukama, onima koji mogu da mi garantuju da će klub imati svjetlu budućnost. Najradije u rukama Italijana. U tom smislu, svaka sugestija je dobrodošla."

Bonus video: