Betis osvojio „San Siro“, Dinamo na pragu evropskog proljeća nakon 49 godina

Arsenal savladao Sporting u Lisabonu, Cirih nastavio san i savladao Bajer
55 pregleda 1 komentar(a)
Betis, Foto: Reuters
Betis, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2018. 19:06h

Čak 7.000 navijača Betisa je došlo u Milan, napravili su feštu na trgovima, a onda je fijesta nastavljena i na „San Siru“, gdje su „verdiblankosi“ iznenadili „rosonere“ u derbiju grupe F Lige Evrope (2:0).

Đovani lo Selso je u 30. minutu namjestio gol Pablu Sanabriji, a u 54. i sam zatresao mrežu Pepea Reine sjajnim udarcem sa skoro 30 metara.

Milan je samo smanjio u 83. minutu nakon gola Patrika Kutronea.

Zagrebački Dinamo je na pragu evropskog proljeća prvi put nakon 1970. godine, kada je igrao četvrtfinale Kupa pobjednika kupova protiv Šalkea.

„Modri“ su nakon preokreta savladali Spartak u Trnavi 2:1, golovima Marija Gavranovića u 65. i Mislava Oršića u 77. minutu. Domaći su poveli golom Alija Gorbanija u 32. minutu.

Timu Nenada Bjelice, trenera crnogorskog porijekla, to je treća pobjeda u grupi D, druga u gostima, i vode ubjedljivo ispred Fenerbahčea sa četiri, Spartaka sa tri i Anderlehta sa jednim bodom.

Maksimalan učinak ima i Arsenal, koji je golom Danija Velbeka savladao Sporting u Lisabonu u 77. minutu.

Treće pobjede su upisali i Salcburg i Cirih. Austrijanci su rutinski porazili Rozenborg (3:0), a Švajcarci su pred svojim navijačima iznenadili Bajer (3:2).

Domaćin je poveo preko Antonija Markezana u 44. minutu, Karim Belarabi preokrenuo u 50. i 54, da bi se za pobjedu Citiha pobrinuli Toni Domđoni u 59. i Stven Odi u 78. minutu.

U jednom od derbija večeri, Zenit je savladao Bordo sa 2:1. I u Sankt Peterburgu je došlo do preokreta - Žirondinci su vodili golom Žimija Brijana u 26. minutu, ali su pobjedu Rusima donijeli Artjom Dzjuba u 41. i Denis Kuzjajev u 85. minutu.

Bonus video: