Betis prekinuo Barsinu seriju, Mesi promašio penal

Barsa ide dalje zahvaljujući pobjedi od 5:0 u prvoj utakmici. Mesi postigao nevjerovatni 32. gol u sezoni, ali i stigao da promaši penal
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2011. 00:27h

Barsin klupski rekord i nevjerovatna serija od 28 mečeva bez poraza prekinuta je kada se najmanje očekivalo - porazom od drugoligaša, u revanš meču četvrtfinala Kupa Kralja.

Ipak, poraz od Betisa na stadionu "Benito Viljamarin" (3:1) neće mnogo koštati ekipu Pepea Gvardiole, koja je plasman u polufinale obezbijedila još u prvom meču, ubjedljivom pobjedom od 5:0.

Betis je već u 7. minutu poveo sa 2:0, golovima Horhea Moline, pa su domaći odmah počeli da sanjaju. Ipak, pet golova minusa protiv najboljeg tima na svijetu bio je prekrupan zalogaj za jednog drugoligaša, pa je Barsa uprkos 0:2 relaksirano odigrala ostatak utakmice.

U 38. minutu Leo Mesi je na pas Ćavija postigao nevjerovatni 32. gol ove sezone u svim takmičenjima, da bi Azuro u posljednjim trenucima prvog poluvremena vratio timu iz Andaluzije dva gola prednosti, te postavio konačan rezultat - 3:1.

Do kraja meča vrijedan pomena bio je promašeni penal Lea Mesija u 54. minutu. Najbolji svjetski fudbaler namjestio je loptu na bijelu tačku i poslao je visoko preko gola.

Revanš četvrtfinala Kupa večeras igraju madridski rivali Real i Atletiko. Ekipa Žozea Murinja dobila je prvi meč na svom stadionu sa 3:1, pa će večeras na "Visente Kalderonu" braniti dva gola prednosti. Meč počinje u 22 sata.

Atletko je, inače, posljednji put slavio protiv Reala u prošlom vijeku - 1999. godine.

Bonus video: