Bez pobjednika u gradskom derbiju

U pravom borbenom i ne pretjerano kvalitetnom gradskom derbiju, u posljednjem odmjeravanju snaga dva rivala u proljećnjem dijelu šampionata - nije bilo pobjednika.
0 komentar(a)
Mornar - Bar, Foto: Anto Baković
Mornar - Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 16.04.2011. 22:14h

U pravom borbenom i ne pretjerano kvalitetnom gradskom derbiju, u posljednjem odmjeravanju snaga dva rivala u proljećnjem dijelu šampionata - nije bilo pobjednika. Mornar je bio bolji rival u prvom poluvremenu i dobru formu potvrdio ranim golom. Bar je siloviti start nastavka valorizovao na pravi način i stigao do poravnanja koje se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat. Prema broju izglednih prilika (kojih je nominalni domaćin imao više) izabranicima Zlatka Kostića pripao je slađi dio kolača. Prema stanju na tabeli, osvojenim bodom svakako može biti zadovoljniji domaćin.

A sve je počelo kao u snu za Mornar. Igrao se osmi minut, proigravanje Jovovića spoljnom za Kasapija, uslijedio je povratni pas na ivicu kaznenog prostora za Mirkovića, rezantan udarac ofanzivnog veziste i lopta u mreži nemoćnog Dacića.

- Moramo da budemo zadovoljni osvojenim bodom, jer su oba rivala lako mogla ostati i bez tog jednog. U prvom poluvremenu nas je poremetio rani gol i nijesmo igrali onako kako se od nas i očekivalo. U nastavku je bila znatno drugačija priča. Stali smo na loptu, stigli do izjednačenja, pokušali da napadnemo rivala i Mornaru ostavili prostor koji oni nijesu uspjeli da iskoriste. Idemo dalje, ima još mnogo da se igra- istakao je pomoćni trener Bara Srđan Nikić.

Furiozan početak nastavka i totalna ofanziva, izabranicima Zlatka Kostića se isplatila u ranoj fazi drugog poluvremena. Nedović je izveo prekid, nakon odličnog udaraca glavom kapitena Bara Borisa Merdovića, Masoničić je kratko odbio loptu, a na nju natrčao Gačević i sa nekoliko metara savladao golmana Mornara.

- Ostaje žal za neiskorišćenim prilikama, ali nema vremena za jadikovanje. Osvojili smo bod, nastavili odličnu seriju u šampionatu i napravili novi korak ka opstanku. Ne komentarišem odluke sudija, iako smatram da je suđenje bilo potpuno korektno. Tek nakon odgledanog snimka biće mnogo toga jasnije oko detalja u kaznenom prostoru Bara. Moramo i dalje da vrijedno radimo i smatram da je opstanak moguć - naglasio je šef struke Mornara Boris Ljutica.

Bonus video: