Bez pobjednika u rimskom derbiju

Ipak, oba tima mogu da budu zadovoljna nakon svega što su pružili - Roma jer je bila bez igre, gubila je, preživjela i penal, a Lacio zato što se s igračem manje jedva sačuvao poraza
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2013. 21:16h

U predigri tuča navijača, na terenu rat začinjen evrogolom, penalima, crvenim kartonom...

Rimski derbi je u svakom smislu opravdao očekivanja, ali pobjednika nije bilo - Roma i Lacio su osvojili po bod (1:1) koji im čini se u ovom trenutku ne znači puno gledajući tabelu i ambicije.

Ipak, oba tima mogu da budu zadovoljna nakon svega što je viđeno - Roma je bila bez igre do izjenačenja, gubila je, preživjela i penal, a Lacio zato što je s igračem manje jedva sačuvao poraza.

Ernaneš je doveo Lacio u vođstvo evrogolom sa 20 metara u trenucima kada je njegov tim dominirao, a onda je izrastao u tragičara - Brazilac je prvo promašio penal početkom nastavka (iako je prevario Martena Stekelenburga, gađao je pored gola), a ubrzo ga i skrivio na drugoj strani (faul nad Miralemom Pjanićem) kada je Franćesko Toti, ispostavilo se, postavio konačan rezultat.

Toti je sa devet golova postao najbolji strijelac Rome u derbijima sa Lacijom (dijeli prvo mjesto sa Markom Delvekjom i Dinom da Koštom), ali je žalio što su izostala tri boda.

"Prvo poluvrijeme smo olako propustili, u drugom je sve bilo drugačije. Izašli smo na teren sa drugačijim mentalitetom", rekao je Toti.

"Vučica" je poslije gola kapitena i isključenja Đuzepea Bijave bila bliža pogotku i pobjedi. Šansu utakmice je prošao Erik Lamela koji je nakon kornera glavom sa nepun metar gađao preko prečke, iako je golman Marketi bio već savladan.

"Nebesko-plavi" nakon ovog remija drže peto mjesto sa sedam bodova manje od Milana koji je u zoni za Ligu šampiona, dok je Roma ostala na sedmom mjestu sa tri boda manje od gradskog rivala, a četiri od Fiorentine, koji su u zoni za plasman u Ligu Evrope.

"Ovaj remi i jeste i nije dobar. Mislim da Roma do penala nije napravila ništa, a mi jesmo, imali smo i kazneni udarac... Liga šampiona? Vjerujemo dok god postoji šansa da budemo treći", kazao je trener Lacija Vladimir Petković.

Galerija

Bonus video: