Biće vrelo pod Goricom u 20,30 sati

Zaslužili smo prepun stadion naših navijača, a ne ljubitelja fudbala koji su došli da gledaju ekipu koja zna da pobijedi Barselonu i Real
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Estadio Deportivo
Mladost, Foto: Estadio Deportivo
Ažurirano: 08.08.2013. 08:56h

Samo pravim čudom večeras od 20.30 sati na stadionu pod Goricom neće biti završena jedna od najljepših priča crnogorskog klupskog fudbala. Najveća evropska senzacija ovogodišnjih kvalifikacija za Ligu Evrope, Mladost, igra revanš meč trećeg kruga za plasman u Ligu Evrope protiv velikana iz Primere, Sevilje, koja je furioznim finišom u prvoj utakmici došla do ubjedljive pobjede od 3:0 na svojem “Pishuanu”.

U Mladosti su se juče na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali trener Nikola-Peco Rakojević i novi kapiten Vladimir Savićević, mogle čuti samo riječi hvale o protivniku, Sevilji.

"Ne treba veći motiv da se zaboravi na umor i sve probleme od imena našeg rivala. Odigraćemo hrabro i pokušati da napadnemo onoliko koliko nam rival dozvoli. Pokušaćemo da gledaocima priuštimo dobru i korektnu utakmicu. U odnosu na prethodne mečeve biće izmjena usljed neminovnosti odlazaka igrača u prelaznom roku, a zbog povrede u startnoj postavi neće biti ni veziste Balše Božovića. Dakle, u odnosu na startni sastav koji je istrčao na “Pishuanu”, nova imena su 19-godišnjaci, Miloš Pavićević koji će zamijeniti Božovića, i Vasko Kalezić umjesto Bojana Sankovića, koji je pojačao Ujpešt. Iako je već trebalo da se vrati u Vlazniju, na golu će stajati Miroslav Vujadinović, koji ovom utakmicom želi da se oprosti od dresa Mladosti", kazao je Rakojević.

Pripreme za utakmicu odradili ste na Starom aerodromu, kako su igrači podnijeli rad na temperaturi od preko 40 stepeni Celzijusa?

"Trudili smo se da što manje istrošimo ekipu. Tačno je da je i u Sevilji termometar pokazivao istih 42 stepena, ali je tamo ipak lakši doživljaj i nije bilo tako sparno. Mi smo uradili ono što je do nas, borićemo se, a i do sada smo u svim evropskim utakmicama igrali poštujući sebe i rivala. Nadamo se da ćemo Sevilji i u revanšu pružiti dostojan otpor. Zato se sa pravom nadamo velkom broju navijača i da zajedno uživamo u utakmici. O veličini našeg rivala valjda dovoljno govori podatak da će posljednju kontrolnu utakmicu za početak prvenstva odigrati na “Old Trafordu” protiv Mančester junajteda. I to samo dan nakon našeg duela, jer se takve utakmice mnogo ranije ugovaraju, ali to neće uticati na ritam Sevilje u revanšu. Oni su došli sa 26 igrača, i to ne bilo kojih, već zvijezda plaćenih i do 15 miliona eura - objasnio je Rakojević.

Savićević protiv Rakitića

Za najveću utakmicu u debitanstskom učešću u Evropi, Mladost će prvi put naplaćivati ulaznice. One će danas moći da se kupe na blagajnama sportskog centra "Morača" od deset do 19.30 sati! Mjesta pored lože na zapadnoj trbini koštaće četiri eura, a krajevi te tribine i mjesto na istočnoj tribini koštaće tri eura. Ulaznica za sjevernu i južnu tribinu koštaće dva eura.

"U Mladosti sam već deset godina i radujem se što ću prvi put kapitensku traku nositi na našem najvećem stadionu i to protiv rivala kakav je Sevilja. Igrali smo dobro u evropskim utakmicama i nadamo se da će tako biti i protiv Sevilje, koju bi voljeli da ugostimo na prepunom stadionu. Ali, želimo prepun stadion naših navijača, a ne ljubitelja fudbala koji su došli da gledaju ekipu koja zna da pobijedi Barselonu i Real. Zaslužili smo to, i želimo da stadion bude pun ne samo u ovoj utakmici već i u našim narednim mečevima.

"A podrška će nam biti potrebna jer će u timu biti trojica 19-godišnjaka, Filip Mitrović, Pavićević i Kalezić, koji će prvi put biti starter u dresu Mladosti. Značiće im, kao i svima nama, da igraju protiv Ivana Rakitića, koji nevjerovatno drži loptu, pokreće ekipu i bez greške razigrava saigrače. Kapiten je i najbolji igrač Sevilje", naglasio je 23-godišnji vezista Mladosti, Vladimir Savićević. On će kapitensku traku prema ranijem dogovoru preuzeti od Aleksandra Šofranca, koji je odlaskom Danila Tomića, nosio na “Pishuanu”.

Mladost - Sevilja (prvi meč 0:3)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Jevhen Aranovskij (Ukrajina). Početak u 20.30 časova.

Mladost (4-2-3-1): Vujadinović - Živković, Šofranac, Mitrović, Novović - Pavićević, Kalezić - Savićević, Kaljević, Seratlić - Marković.

Sevilja (4-2-3-1): Beto - Koke, Facio, Pareha, Alberto - Kariso, Rakitić - Samperio, Peroti, Vitolo - Baka.

Bonus video: