Bilek: Mnogi mi nisu vjerovali

"U prethodnom periodu smo radili u teškoj atmosferi, bilo je jako neprijatno tokom kvalifikacija. Jako je dobro što se ovako završilo", rekao je Bilek
0 komentar(a)
Mihal Bilek, Foto: Petr Kovaž
Mihal Bilek, Foto: Petr Kovaž
Ažurirano: 15.11.2011. 23:20h

Češka je opet na Euru, a selektoru Mihalu Bileku je time vjerovatno i produžen mandat na klupi.

Zato je i na konferenciji nakon utakmice sijao od sreće.

"Ovo je fantastičan uspjeh, nagrada za sve nas. U prethodnom periodu smo radili u teškoj atmosferi, bilo je jako neprijatno tokom kvalifikacija. Jako je dobro što se ovako završilo", rekao je Bilek.

Imao je poruku i za češku javnost...

"Mnogi mi nisu vjerovali. Drago mi je što sam učestvovao u ovom uspjehu, velika je stvar kada se plasirate na Evropsko prvenstvo.

A češki novinari u pres sali Fudbalskog saveza Crne Gore su bili oduševljeni igrom u baražu, pa su upitali Bileka šta je uradio da njegov tim igra „kao sa druge planete”.

"Meč protiv Crne Gore u Pragu je najbolji koji smo odigrali, tamo smo i odradili veliki dio posla".

Da li ste se pribojavali atmosfere na stadionu u Podgorici?

"Znao sam da će atmosfera da bude burna, ali takođe sam bio svjestan i da imam igrače koji na sve to navikli. Oni umiju da se nose sa tim", istakao je Bilek.

Rosicki: Bila je to borba

Tomaš Rosicki nije odigrao kao u prvom meču, ali ipak je komandovao igrom svoje ekipe. Poslije dvije utakmice, stekao se utisak da Crnoj Gori za veće domete nedostaje upravo igrač kao što je Rosicki.

"Ovo je velika stvar za češki fudbal. Imali smo težak meč, zadovoljan sam što smo se plasirali na Prvenstvo Evrope. A što se tiče utakmice, pokušali smo da čuvamo loptu, ali ovaj meč se nije odlučivao tehnikom, već borbom", rekao je Rosicki.

Bonus video: