Bili smo hrabri u drugom poluvremenu, mogli smo i do 2:2

"Nadam se da ćemo odigrati kvalitetan meč protiv Rumunije i upisati tri boda. Nema pritiska zbog eventualnog ispadanja u niži rang, znamo da imamo kvalitet. Nosimo se s tim najbolje što možemo", rekao je strijelac jedinog gola za "sokole" protiv Srbije
0 komentar(a)
stefan mugoša, Foto: Reuters
stefan mugoša, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2018. 17:32h

Da bi uradila ono što se traži protiv Rumunije u utorak pod Goricom, crnogorska reprezentacija mora da izbaci iz glave poraz od Srbije u Beogradu.

Nakon 2:1 na stadionu "Rajko Mitić", Crna Gora se okreće posljednjem meču u grupi Lige nacija svjesna da joj pobjeda garantuje drugo mjesto, a svaki drugi ishod vjerovatno i ispadanje u D ligu.

"Sistem takmičenja je takav. To je fudbal. Da li je nepravedno ili ne, to je manje bitno. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetan meč protiv Rumunije i upisati tri boda. Nema pritiska zbog eventualnog ispadanja u niži rang, znamo da imamo kvalitet. Nosimo se s tim najbolje što možemo", rekao je Stefan Mugoša, strijelac jedinog gola za "sokole" protiv Srbije.

Rumunija drži drugo mjesto pred posljednje kolo i ima dva boda više od tima Ljubiše Tumbakovića.

"Nijedna utakmica nije laka. Rumunija ima odličan tim, pokazala je to i u našem prvom duelu. Očekujem da bude tvrd meč, ali i da ćemo slaviti", poručuje napadač južnokorejskog Inčona.

Ostaje žal za duelom protiv Srbije, posebno zbog igre u drugom poluvremenu.

"Prvo poluvrijeme nije bilo kako treba, u drugom smo postigli gol, možda i dva, jer nije bio ofsajd. Ali, moramo da se okrenemo Rumuniji, daćemo sve da pobjedom završimo ovaj ciklus".

Koliko je drugo poluvrijeme bilo dobro u Beogradu, toliko je finiš prvog bio - katastrofalan.

"Dođe trenutak kada vas protivnik stisne i ne da vam mnogo opcija. Tako se odvijala utakmica. Srećom, ostalo je 2:0 do poluvremena, Srbija je promašila penal... Kasnije smo izašli da odigramo hrabro i smanjili. Sreća nas nije pogledala, mogli smo i do izjednačenja", kaže Mugoša.

Poraz od Srbije nije mnogo toga promijenio - nacionalni tim ima podršku javnosti, čak je i predsjednik Fudbalskog saveza Dejan Savićević poručio da je zadovoljan nastupom na stadionu "Rajko Mitić".

"Znači nam podrška. Ipak smo igrali bez šest veoma bitnih igrača, znali smo da neće biti lako protiv ekipe kakva je Srbija. Pokazali da možemo da se nosimo i sa takvim reprezentacijama, drugo poluvrijeme treba da bude model. Ostaje žal što u 180 minuta protiv Srbije nismo pokazali više, ali definitivno smo svi dali maksimum. Pozivam navijače da nam pomognu i protiv Rumunije, da budu 12. igrač kao u svakom meču do sada. Naravno, hvala im i na podršci u Beogradu", rekao je Mugoša, koji je odličnu formu iz Inčona prenio i na reprezentaciju:

"Da mi je onaj gol prvi gol priznat u Beogradu, možda bih pogodio još koji put. Sezona u Južnoj Koreji je za mene fenomenalna. Inčon ima do kraja još dva kola i nadam se da ćemo osigurati opstanak",. zaključio je Mugoša.

Bonus video: