Bili su lideri samo sedam dana...

Budućnost prvi put u istoriji izgubila od Grblja u Radanovićima (1:0) i opet prepustila Mogrenu prvu poziciju. Presudio gol Jankovića u 83. minutu
91 pregleda 0 komentar(a)
slavlje, Foto: Savo PRELEVIĆ
slavlje, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 09.04.2011. 16:22h

Budućnost je bila lider samo sedam dana - Podgoričani su danas u Grblju doživjeli drugi poraz ove sezone (1:0) i opet prepustili Mogrenu prvu poziciju na tabeli.

Izabranici Saše Petrovića prekinuli su i rekordan niz pobjeda na gostujućim terenima u prvenstvu, pošto su do ove utakmice vezali čak osam trijumfa.

"Čestitam Grblju na pobjedi, igrači su prije meča bili pod velikim pritiskom zbog prve pozicije na tabeli i očigledno sa tim nisu mogli da se izbore. Idemo dalje, pokušaćemo da odigramo maksimalno do kraja, a vidjećemo koliko možemo", preokomentarisao je trener Budućnosti Saša Petrović, koji je poražen od kluba koji je vodio prošle i jedan dio ove sezone.

Pobjeda Grblja je čista kao suza, jer je ekipa iz Radanovića i u prvom i u drugom poluvremenu imala bolje i zrelije šanse od protivnika. Budućnost je opet odigrala meč nedostajan lidera na tabeli, ma kakva da je Crnogorska liga, pa je bilo neminovno da se dogodi ono što je moglo i prije sedam dana protiv Lovćena, i prije nekoliko kola protiv Mladosti...

"Sproveli smo u djelo sve ono što smo pripremali sedam dana. Priželjkivali smo pobjedu i igrali na rezultat 1:0, jer smo znali da je Budućnost tvrda ekipa i da tu neće biti puno golova. Konačno smo odigrali skoncentrisano do kraja, jer se u nekim ranijim utakmicama dešavalo da primimo gol u posljednjim minutima. Bravo za fudbalere zbog borbenosti i požrtvovanja, ovo je njihova pobjeda", kazao je trener Grblja Dragan Radojičić.

Zanimljivo da su Grbljani prvi put slavili protiv Budućnosti na domaćem terenu od kada se igra Crnogorska liga, a sa Radojičićem im je uspjelo ono što u minule dvije sezone sa Petrovićem nije tri puta.

Uprkos najavama, Budućnost je počela meč samo bez povrijeđenih Petra Vukčevića i Golubovića, jer su u timu bili i golman Dragojević, i Orahovac, i kapiten Vuković, dok je Mugoša ušao u drugom poluvremenu.

Domaćin je bio bolji rival od starta, a najveće probleme odbrani Budućnosti pravio je njen nekadašnji član, napadač Srđan Radonjić. On je u 31. minutu propustio i najveću šansu u prvom poluvremenu, kada je nakon centaršuta Radulovića sa desne strane dobro pucao glavom, ali je lopta prohujala pored gola. Radonjić je i deset minuta ranije bio u dobroj poziciji, ali se spetljao pred golom, dok je šut Dragićevića otišao preko gola.

Podgoričani, koji su na početku meča ostali bez povrijeđenog Onguenea, imali su u prvom poluvremenu samo jednu pravu akciju, ali je nakon dobrog pasa Orahovca golman Grblja Gačević stigao da interveniše ispred Boškovića.

Ništa se nije promijenilo ni u nastavku, trener Petrović pokušao je da nađe igri u promjenom formacije i pozicija fudbalerima (Orahovac prešao na lijevu stranu, Bošković se vratio centralno), ali je Grbalj ponovo igrao bolji fudbal. Jedinu pravu šansu Podgoričani su imali na samom početku nastavka, kada je Orahovac nakon duplog pasa sa Rotkovićem ubacio dobru loptu u šesnaesterac, ali je Bošković tukao pored gola.

Uz jedan poništen gol zbog ofsajda, Podgoričani do kraja nistu uspjeli da urade ništa konkretno pred protivničim golom.

Uzbuđenja je zato bilo na drugoj strani. Argentinac Renco Rosi dva puta je uzdrmao okvir gola Budućnosti, jednom stativu a drugi put prečku, oba puta nakon intervencija golmana Dragojevića.

Sve je išlo ka 0:0, ali možda ne bi bilo ni realno da je tako ostalo - Radonjić je u 83. minutu lagano prošao pored Radovića i vratio povratnu loptu za Jankovića, koji je šutem po zemlji postigao gol za erupciju oduševljenja domaćih navijača. Upravo je Janković i počeo odlučujuću akciju, nakon što je Brnović izgubio loptu na centru...

Bonus video: