Bilić: Došli smo u Beograd po pobjedu - Vijesti.me
PARTIZAN - BEŠIKTAŠ

Bilić: Došli smo u Beograd po pobjedu

Slaven Bilić
Slaven Bilić (Foto: Beta/AP)

Trener Bešiktaša Slaven Bilić rekao je danas da će predstojeća utakmica s Partizanom biti važna i teška, jer obje ekipe očekuju pobjedu.

"Očekuje nas veoma važna utakmica i imam velika očekivanja. Sve ekipe u grupi su bodovno blizu i svima su potrebni bodovi. Znam da će Partizan ići na pobjedu, ali tako ćemo i mi. Došli smo da se borimo i osvojimo tri boda kako bismo bili korak bliže cilju", rekao je Bilić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Bešiktaš će sjutra od 21.05 gostovati Partizanu u trećem kolu Grupe C Lige Evrope.

"Sve zajedno ovdje nas očekuje užasno teška, ali kvalitetna utakmica", naveo je Bilić.

Partizan je, kao i Bešiktaš, prvi na tabeli domaćeg prvenstva, a Bilić je kazao da su crno-bijeli s osam uzastopnih pobjeda u vrhu evropskog fudbala.

"Partizan je, po rezultatima, u samom vrhu evropskog fudbala. To je ekipa koja je zabilježila osam prvenstvenih pobjeda u nizu, i to nije samo rezultat za poštovanje, već je impresivno, bez obzira kakva je to liga", kazao je Bilić.

Prema njegovim riječima, Bešiktaš se dobro spremio za susret.

"Partizan je veliki klub, dolazimo na veliki stadion, ali se toga ne pribojavamo i ne želimo da razmišljamo o tome. Dobro sam spremio ekipu jer znam koliko će biti teško kad izađemo na teren. Sa druge strane, ne treba biti lažno skroman, i mi smo jako kvalitetna ekipa, prvi smo u turskom prvenstvu", kazao je hrvatski stručnjak.

On je dodao da ekipa Partizana sklop "kvaliteta, potencijala i mentaliteta" i da od celog tima crno-bijelih prijeti opasnost.

Na molbu novinara da kaže da li će incidenti s utakmice Srbije i Albanije na stadionu crno-bijelih prošle nedjelje uticati na predstojeći susret, Bilić je rekao da je "ljut" zbog tog pitanja.

"Naljutili ste me tim pitanjem. Prvo, Vi niste politički novinar, a drugo, ja nisam mirotvorac, ja sam sportista", rekao je Bilić.

Fudbaler Bešiktaša Ramon Mota rekao je da je njegova ekipa došla da pobijedi u Beogradu.

"Predstoji nam veoma važna utakmica protiv velike ekipe sa dobrim navijačima. Ali, to nas pretjerano ne zanima, došli smo po tri boda. Vjerujem da ćemo osvojiti tri boda i nastaviti seriju dobrih
rezultata", rekao je Mota.