Biser Hamburgera koji ne može da igra poslije osam uveče

Da bi Jan dobio dozvolu da igra fudbal, njegov klub mora da traži posebnu dozvolu njemačkog Ministarstva rada, pozivajući se na član Zakona, u kome se navodi da postoje izuzeci u slučaju muzičkih, pozorišnih i ostalih sličnih manifestacija"
0 komentar(a)
arp, Foto: Reuters
arp, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2017. 18:14h

Jan Fiete-Arp je novi biser njemačkog fudbala.

Ima 17 godina, igra za Hamburger, već je dao dva gola na pet mečeva u Bundes ligi. Ozbiljno se nametnuo i za mjesto u startnoj postavi, ali možda neće uopšte moći da igra u petak, protiv Frajburga, jer mu to brani njemački Zakon o zapošljavanju maloljetnika.

Po tom Zakonu, maloljetnici ne mogu da rade prije šest sati ujutro i poslije 20 časova, a utakmica u Frajburgu počinje u 20 i 30.

Da bi Jan dobio dozvolu da igra fudbal, njegov klub mora da traži posebnu dozvolu njemačkog Ministarstva rada, pozivajući se na član Zakona, u kome se navodi da postoje izuzeci u slučaju muzičkih, pozorišnih i ostalih sličnih manifestacija".

Ovo nije prvi slučaj u Bundes ligi da talenti imaju "problem" sa zakonom. Šalke je, svojevremeno, više puta tražio, a nije svaki put dobio, dozvolu za Julijana Draklsera, koji je, takođe, kao maloljetan bio član prvog tima.

Fiete-Arp ubrzo neće morati da razmišlja o birokratiji, jer 6. januara puni 18.

Ubuduće će više razmišljati o tome gdje će nastaviti karijeru, jer se nalazi na radaru najvećih njemačkih, ali i engleskih klubova.

Bonus video: